PAGEV Akademi Türkiye'ye yayılıyor... Anadolu'daki ilk eğitim Konya'da gerçekleşti
PAGEV Akademi Türkiye'ye yayılıyor... Anadolu'daki ilk eğitim Konya'da gerçekleşti

PAGEV Akademi Türkiye'ye yayılıyor

Anadolu'daki ilk eğitim Konya'da gerçekleşti...

Türk plastik sektörünün birleştirici gücü Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün gelişimi için yürüttüğü çalışmalar kapsamında 17 Aralıkta Konya’da ‘Konya Plastik Çalıştayı’nı gerçekleştirmişti. Çalıştay da gündeme gelen konulardan biri de; Konya’da bulunan sektör temsilcilerimize PAGEV Akademi çerçevesinde plastik eğitimleri hizmeti verilmesiydi. Bu çerçevede çalışmalarını sürdüren PAGEV Akademi, 2-3 Şubat 2016 tarihlerinde iki gün süresince Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi (Seviye 1 ve Seviye 2) eğitimlerini gerçekleştirdi. Eğitimlerin açış konuşmasını yapan PAGEV Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Öztürk, Konya’da yerleşik plastikçilerimizin ihtiyaç duyduklarını düşündükleri eğitimleri başlattıklarını ve önümüzdeki süreçte tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda PAGEV Akademi’nin vereceği eğitimlerin Konya’da daha sık aralıklarla yapılacağını kaydetti.

Günümüzde, plastik enjeksiyon ile imalat süreçlerinde, işleme prosesini iyi bilmek, imal edilecek ürünün kalitesi ve maliyetleri üzerinde direkt etkilidir. Enjeksiyon prosesi ile imalat yapan işletmelerin genelinde, plastik enjeksiyon prosesinin teorisine hakim olunmaması ve hatalı ürünlerdeki duruşlardan ötürü makinaların çalışma kapasiteleri düşmekte, işletmeler için zaman ve para kaybına yol açmaktadır. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı PAGEV, eğitim misyonu kapsamında kurduğu PAGEV Akademi ile proseste verimliliği sağlamak, yüksek maliyetleri düşürmek, karşılaşılan sorunların doğru ve zamanında çözülmesini sağlamak amacıyla, teknik eğitimlerini sürdürüyor.

Sektörün üretim, Ar-Ge, yönetici, teknik personel, öğretmen ve öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimler, Eğitimci Engin Cantürk nezaretinde Novotel/Konya Eğitim Salonu’nda yapıldı. İki gün süren eğitimler kapsamında; enjeksiyon prosesi ve ürün geliştirme ile ilgili detay ve gelişmeler sektör temsilcileri ile paylaşıldı. Eğitimin ilk gününde, EGE Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Polimer İşleme Teknolojileri Eğitim Uzmanı Engin Cantürk “Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi (Seviye 1)” de; Temel Polimer Kimyası, Polimerlerde Yapı Özellik İlişkisi, Plastik Enjeksiyon İşleme Tekniği, Plastik Enjeksiyon Makinesi, Enjeksiyon makinesi Kavramları başlıklarını ele aldı. Eğitimin ikinci günüde ise “Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi (Seviye 2)” kapsamında Plastik Enjeksiyon Makinesi, Enjeksiyon Prosesi Kavramları, Enjeksiyon Teknolojisinde Karşılaşılan Problemler ve Çözümleri ile ilgili ayrıntılar ele alındı. Soru ve cevap kısımlarının ardından tamamlanan eğitimlere katılan Konyalı plastikçiler, PAGEV organizasyonundan duydukları memnuniyetlerini de ifade ettiler.

 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3