PAGEV, “1st Joint Turkey-Germany Workshop on Polymeric Nanocomposites” Etkinliğindeydi…
PAGEV, “1st Joint Turkey-Germany Workshop on Polymeric Nanocomposites” Etkinliğindeydi…

PAGEV, “1st Joint Turkey-Germany Workshop on Polymeric Nanocomposites” etkinliğindeydi…

İstanbul Teknik Universitesi (İTÜ) ile Dresden Leibniz-Enstitüsü Polimer Araştırma Merkezi (IPF) ve Dresden Teknik Üniversitesi (TUD) ortaklığı çerçevesinde, 2014 Türk-Alman Bilim yılı etkinliği olarak öncelikli alanlardan olan “nanoteknoloji” alanında, TÜBİTAK desteği ile ilki düzenlenen “1st Joint Turkey-Germany Workshop on Polymeric Nanocomposites” (“1nci Ortak Türkiye-Almanya Polimer Nanokompozit Çalıştayı”) etkinliği 29-31 Ağustos 2014 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsündeki Kültür ve Sanat Birliği (KSB) büyük salon ve fuayesinde düzenlendi.

Açılışta, davetli olarak katılan Almanya Başkonsolosluk Basın ve Kültür Ateşesi Harald Schindler ile PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç de bir konuşma yaptı. Açılışın ilk konuşmacısı organizasyon komitesi başkanı olarak organizasyon adına Prof. Dr. Nurseli Uyanık oldu. Organizasyona katkılarından dolayı misafirlere teşekkür ederek hoşgeldiniz konuşması yapan Prof. Dr. Nurseli Uyanık konuşmasının sonunda da İTÜ’yü tanıtmıştır. Sonra sıra ile Harald Schindler bu yılın ve bu etkinliğin öneminden söz etti.

PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç ise, Türkiye’de plastik sektörü ve sektördeki kompozit/nanokompozitler üretimlerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından, Jun.Prof.Dr. Sven Wiessner TUD’yi ve Prof.Dr. Gert Heinrich ise IPF’i tanıtan konuşmalar yapmışlardır.

Çalıştay; Almanya’dan IPF, TUD, Clausthal Teknik Üniversitesi, Bayreuth Üniversite’leri öğretim üyeleri ve Y.Lisans ve Doktora öğrencilerinden aktif katılımcılar; Türkiye’den İTÜ, Sabancı Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve/veya Y.Lisans ve Doktora öğrencilerinden aktif ve dinleyici katılımcılar, Eczacıbaşı Esan, Roketsan, Enformak Plastik Teknolojileri San. Tic. A.Ş., Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Vakfı (PAGEV), Intertek Test Hizmetleri A.Ş., Farplast, Alfa Kimya San. ve Tic. A.Ş., Termoform Granül Ltd. Şti. firmalarından dinleyici katılımcılar olmak üzere 60 katılımcı ile sürdürülmüş, son güne kadar katılımcıların ilgisi azalmamıştır.

Posterler çalıştayın ilk günü akşamüstünden başlamak üzere 3 gün boyunca, KSB büyük salon fuayesindeki panolarda sergilenmiş ve ilk gün posterlerin incelenmesi konuşmalardan sonraki ayrı bir oturum sırasında yapılmış, bu oturumda katılımcılara kokteyl ikramı yapılmış, ikinci günü akşamı da BASF Türkiye sponsorluğunda İstanbul Boğaz’ında akşam yemekli tekne turu yapılmıştır.

3 gün süren bu organizasyonun sonundaki kapanışta, çalıştayın değerlendirilmesi yapılmış ve 2016 yılının Mayıs ayının ikinci yarısında bu toplantının ikincisinin Dresden’de yapılmasına karar verildiği açıklandı.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3