PAGEV

PAGEV, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden biridir. Mevcut 950’e yakın mütevellisi ve 2000 ilişkili şirketle Türkiye'deki plastik sektörü değer zincirinin ciro olarak % 88'inden fazlasını temsil etmekteyiz.

Türkiye plastik sektörü yeniliklerin önünü açarak, vatandaşlara kaliteli bir yaşam ve kaynak verimliliği imkanı sağlayıp iklimi korumakta ve Türkiye'de refaha önemli bir katkı sağlamaktadır. 250 binden fazla insan yaklaşık 14.000 şirkette (sektörde yer alan, çoğunluğu küçük ve orta ölçekli şirketler) çalışarak yıllık 34 milyar dolardan fazla bir ciro yaratmaktadır. Plastik sanayisinde PAGEV'in temsil ettiği değer zincirinde polimer üreticileri, mamul üreticileri, makine üreticileri, geri dönüşümcüler ve kalıpçılar bulunmaktadır.

Sektörün birleştirici gücü olan PAGEV, yasayla oluşturulmuş sektörün çatı kuruluşu TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanlığı’nı da yürütmekte olup, Avrupa Plastik İşleyicileri Birliği (EuPC), Avrupa Plastik Hammadde Üreticileri Birliği (PlasticsEurope), Uluslararası Plastik Dernekleri Birliği (CIPAD), Atıksız Denizler Vakfı (WFO)’nın aktif üyesidir. Aynı zamanda PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, EuPC İcra Kurulu üyeliğine seçilen ilk ve tek Türk olup, bu görevini 2012 yılından bu yana başarıyla sürdürmektedir.

PAGEV; her sene düzenlenen fuarlar arasında dünyanın en büyük ikinci, Türkiye’nin ve Avrasya’nın ise en büyük uluslararası plastik endüstrisi fuarı olan PlastEurasia İstanbul Fuarını TÜYAP-PAGEV iş birliği ile organize etmektedir. Sektördeki tüm yenilikleri ve son teknoloji ürünlerini bir arada görme imkânı sunan bu ticari platform, tüm plastik sektörünü bir araya getirmektedir (Detaylı bilgi için linke tıklayınız www.plasteurasia.com). Yine Bölgesel Fuarlarda önemli bir marka olacak PlastPak İzmir Fuarını TÜYAP/PAGEV/ASD/EGEPLASDER iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.

Eğitim misyonu kapsamında Türkiye'ye kazandırdığı okullarla; iş tabanlı eğitim modelini destekleyip, sektörün donanımlı ve nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaktadır. PAGEV Küçükçekmece Plastik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1500 öğrenci kapasiteli; PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 500 öğrenci kapasitelidir. Ayrıca, PAGEV AKADEMİ ile proseste verimliliği sağlamak, yüksek maliyetleri düşürmek, karşılaşılan sorunların doğru ve zamanında çözülmesini sağlamak amacıyla, alanında uzman eğitmenler tarafından verilen mesleki teknik eğitimler organize etmektedir.

Her yıl gerçekleştirdiği Türk Plastik Endüstrisi ve Uluslararası Plastik Ambalaj Teknolojileri Kongreleriyle sektörün duayenlerini, uzmanlarını ve yatırımcılarını bir araya getirerek Türk Plastik Sektörünü dünyaya tanıtmaktadır. Detaylı bilgi için linke tıklayınız (http://www.turkishpic.com/).

Üç ayda bir çıkardığı, 10 bin tirajı olan PAGEV Plastik Dergisi ve 35 bin tirajı PlastEurasa Fuar Gazetesi ile sektöre dair tüm gelişmeleri ve yenilikleri kamuoyu ile paylaşmaktadır. Online okumak için linke tıklayınız; https://pagev.net/pagev-dergi

Aynı zamanda plastik hammadde, plastik işleme makineleri, ambalaj, inşaat malzemeleri, otomotiv plastikleri, kozmetik ürünler, plastik medikal malzemeler gibi alt segmentlerde hazırladığı sektör izleme raporları ile Türkiye ve dünyaya dair plastik sektörünün üretim, ithalat ve ihracat rakamlarını sektör profesyonelleriyle paylaşmaktadır. Raporları okumak için linke tıklayınız; https://pagev.net/pazar-ve-ekonomik-rakamlar

“Sorumlu Endüstri Sorunsuz Çevre” misyonu ile 3 Ocak 2014 yılından bu yana PAGÇEV ile geri dönüşüme destek vermektedir. PAGEV’in Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi olan PAGÇEV; ambalaj atıklarının kaynakta ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluştur. PAGÇEV, ürünlerini ambalajlı olarak yurt içi piyasaya süren işletmelerin bu ambalajları geri dönüştürme ve belgelendirme yükümlülüğünü üstlenerek, belediyelerle iş birliğiyle ambalaj atıklarının kaynakta ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesini sağlamaktadır. Ayrıca ambalaj atığı ve geri dönüşüm konularında eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmekte, geri dönüşümü özendirici kampanyalar düzenlemekte ve kamuoyunu bilinçlendirici spotlar hazırlamaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız; www.pagcev.org

PAGEV, plastiğin sağladığı olumlu katkıları tanıtmak için:

  • Malzemenin yararlı özelliklerini ve hizmet ömrü süresince topluma sağladığı olumlu katkıları vurgular;
  • Topluma eğitsel bilgiler vererek farkındalık yaratır ve yanlış anlamaları ortadan kaldırır;
  • Global ve ulusal kurumlarla irtibata geçerek politika konularında doğru bilgilere dayanan kararlar alınmasını sağlar;
  • Plastiğin sürdürülebilir kalkınma, yenilikçilik ve yaşam kalitesine katkısını dile getirir;
  • Derinlemesine çalışmalar yürütür ve deneyimlerini paylaşır. 

PAGEV tanıtım kataloğu için tıklayınız

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5