Ulaşım

Nakliyat çözümleri geliştiren tasarımcıların yüksek performans, rekabetçi fiyatlandırma, stil, güvenilirlik, konfor, güvenlik, dayanıklılık, yakıt verimliliği ve çevreye en az etki arasında doğru dengeyi kurması gerekir. Sürdürülebilir çözüm genelde yeni nesil hafif plastiklerde saklıdır, çünkü:

  • Plastik parçalar diğer parçalara göre yüzde 50 daha hafif olur, bu da yakıt ekonomisinde %25-35 iyileşme demektir.
  • Aracınızdan eksilen her kilogram, çalışma ömrü boyunca 20 kilogram daha az karbondioksit salması anlamına gelir.
  • Plastikler, mühendislik standartlarına göre değerlendirmeden geçtiği zaman yangın güvenliğinden taviz vermeyen, yükte hafif çözümler ortaya koyar.

Uçak sanayisi plastiğin ve tasarım yeniliklerinin birbirine nasıl bağlı olduğuna güzel bir örnektir. 70'lerden bu yana plastik malzemelerin uçaklarda kullanımı %4'ten neredeyse %30'a çıkmıştır ve bunun 2013 yılı itibariyle %50'yi bulması beklenmektedir.

Plastikler otomotiv sanayisinde enerji emilimi, hafifleme ve yenilikçi tasarıma olanak sağlarken yolcu güvenliğini de arttırmaktadır. Tamponlarda darbe emilimi, yakıt depolarında patlama risklerini önleme, emniyet kemerleri, hava yastıkları ve küçük yolcularımızı korumaya yönelik dayanıklı plastik çocuk koltukları gibi diğer yaşam kurtaran aksesuarlar, plastiği otomobil uygulamalarında en emniyetli malzeme yapar.

Plastikler sürdürülebilir yeniliğin de öncüsü olup, ortalama bir otomobilde 120 kilogram (toplam ağırlığının %15-20'si) plastik bulunmaktadır. Daimler Benz'in 2010 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan SMART fortwo cdi modeli, plastiğin sağladığı yeniliğin çevreye sunduğu yararların mükemmel bir örneğidir. Otomobilde kullanılan kaliteli termoplastikler tasarımda esneklik sağlar, fakat daha da önemlisi, bu plastik malzemelerin hafifliği aracın 100 km'de ortalama 3.3 litre yakıt tükettiği ve kilometrede yalnızca 86 g CO2 saldığı anlamına gelmektedir.

 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3