YEKDEM konusu hakkında görsel, online ve yazılı basında çıkan tüm haberlerimiz...

YEKDEM ile ilgili Televizyon ve radyolarda yer alan haberlerimiz aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

Enerji Bakanı Sn. Fatih Dönmez ve Yavuz Eroğlu'nun Bloomberg TV'de "YEKDEM’de Yeni Model" açıklamalarını izlemek için tıklayınız.

 

FOX TV’de yayınlanan YEKDEM haberimiz izlemek için tıklayınız. 

 

NTV’de yayınlanan YEKDEM haberimiz izlemek için tıklayınız.

 

İş ve aş için sanayicinin yaşaması lazım. Elektrik gibi temel maliyet arttırıcı girdi kalemlerine özel bir geçiş dönemi uygulaması başlatılmalıdır. EPDK Başkanımız ve Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyetlerini bekliyoruz. Detaylar için tıklayınız.

 

Sanayici Atilla Türk’ün, üretimine ve ihracatına devam etmesi için YEKDEM'le daha da katlanan elektrik faturalarına ilişkin çağrısı çok önemli. Tüm sanayicilerin ortak sorununu seslendirmiştir. Detaylar için tıklayınız.

 

Elektrik fiyatlarını arttıran YEKDEM nedir. Sanayiciye nasıl yük haline geldi TGRT haberde, Tüketiciler Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu her zamanki gibi tane tane anlatıyor. Detaylar için tıklayınız.

  

Elektrik fiyatlarındaki fahiş artışlar,önce firmalarımızın rekabet gücünü,ardından da istihdamını tehdit ediyor.Rekabetçi bir enerji fiyatlandırması,üretimi de istihdamı da arttırır.Kamunun bu konuda hızlı çözüm üretmesini ve elektrik fiyatlarındaki YEKDEM'i kaldırması gerekiyor. Detaylar için tıklayınız. 

 

YEKDEM'le Sanayiciye elektrik darbesi. 14 Mayıs'da Fatih Portakal ile FOX Ana Haber'de kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımıza devam ettik. İlgili Bakanlıklar, Meslek Örgütleri ve Basınımızla üretimin önündeki bu engeli elbirliğiyle kaldırmalıyız, kaldıracağız. Detaylar için tıklayınız.  

 

Elektrik faturalarında fahiş artışlara sebep olan YEKDEM Yenilenebilir Enerji Bedeli,Sanayiciye köstek oluyor.Öyle bir formülle fiyata yansıyor ki,sanayici o ayki elektrik maliyetini önceden kestiremez hale geliyor.Güneşli, rüzgarlı havalardan korkar olduk. Detaylar için tıklayınız.

Nisan ayında elektrik faturalarında büyük bir artış meydana geldi. Elektrik faturalarına, neredeyse sanayicinin üretiminde kullandığı elektrik kadar ekstradan YEKDEM payı eklendi. Detaylar için tıklayınız.

SPUTNIKNEWS’de yayınlanan YEKDEM haberimiz izlemek için tıklayınız.

Türkiye Elektrik Fiyatlarında pahalı bir noktaya geldi. Rakip ülkelerden daha pahalı elektrik fiyatıyla ihracatta rekabet şansımız azalır, içe kapanırız. Salgın döneminde yüksek elektrik maliyeti, sanayiciye ekstra büyük bir yük. Detaylar için tıklayınız. 

İş ve aş için sanayicinin yaşaması lazım. Elektrik gibi temel maliyet arttırıcı girdi kalemlerine özel bir geçiş dönemi uygulaması başlatılmalıdır. EPDK Başkanımız ve Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyetlerini bekliyoruz. Detaylar için tıklayınız.

Pahalı elektrikle üretim yapıyoruz. Dünya'da talep düşmüş, tüm ülkelerde işsizlik artmışken, elektrik fiyatlarına müdahale etmemek, sanayiciyi kaderine terk etmek olacaktır. Detaylar için tıklayınız.

Bu dönemde finansmana ulaşmak, kredi almak firmalar için güçleşti. Elektrik aylık ödendiğinden, firmaların finansmana olan ihtiyacı artıyor. Salgın döneminde sanayicinin elektrik bedelleri 3 ay ertelenmelidir. Detaylar için tıklayınız. 

Sanayiciler yüksek elektrik faturalarından, bunun yarattığı küçülme ve istihdam kaybından çok rahatsız. Bu fahiş elektrik faturalarının sebeplerinden biri de YEKDEM. Detaylar için tıklayınız.

Devletin Yenilenebilir Enerji Firmalarına verdiği desteğe karşı değiliz ama bunun sanayicilerin faturalarına ağır bir yük olarak yansıtılmasını yanlış görüyoruz. Sanayici zaten zorlaşan şartlar altında elektrik fiyatlarındaki bu artışa bir dur denmesini bekliyor. Detaylar için tıklayınız. 

Sanayide işler düştü ama elektrik faturaları kabardı. Bu süreçte sanayinin çarklarının dönmesi için elektrik, doğalgaz gibi sanayinin temel ihtiyaçları nakit sıkıntısı sebebiyle oluşan borçtan ötürü kesilmemesi gerekiyor. Yasal düzenleme şart. Detaylar için tıklayınız.

Araştırma diyor ki elektrik fiyatlarındaki her %1 düşüş, istihdamı %0,3 arttırır, yatırımları ise %0,5 yukarı çeker. Tabii ki tersi de geçerli! Bu sebeple çok yüksek olan elektrik fiyatlarımız, muhakkak düşürülmelidir. Detaylar için tıklayınız.

Sanayiciler,yenilebilir enerjiye karşı değil.Ancak elektrik fiyatını daha da arttıran YEKDEM bedelini ödemekte zorlanıyorlar.Hatta bu bedel EPDK'nın kendi tahminini bile %100 aştı.Talebin düştüğü bu salgın günlerinde,fahiş elektrik fiyatları sanayiciye ağır bir yük haline geldi. Detaylar için tıklayınız.

Tahsilat yapmakta güçlük çeken, finansmana ulaşamayan Sanayiciye bir de her ay yüksek fiyatlı elektrik maliyetine katlanmak durumunda. Nakit akışlarını olumsuz etkileyen yüksek elektrik fiyatları indirilmeli ve salgın döneminde minimum 3 ay ötelenmelidir. Detaylar için tıklayınız.

Nisan ayında elektrik faturasının içindeki YEKDEM'de %100 artış var. Sanayiciler daha az elektrik tüketip, daha çok ödüyor. Bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi, zor durumdaki sanayinin işleyişi için çok önemli. Detaylar için tıklayınız.

Elektrik fiyatlarındaki her düşüş, daha rekabetçi sanayi demek, daha çok istihdam demek. Tersi de geçerlidir. Yani daha yüksek fiyatlar, rekabet edemez bir sanayi ve işsizlik demektir. Detaylar için tıklayınız.

Sanayicinin kaldıramayacağı bir yük haline gelen fahiş elektrik fiyatlarının sebeplerinden YEKDEM'in mücbir sebep kapsamında sene sonuna kadar alınmamalı ve bu sürede yeni bir formül bulunmalıdır. Detaylar için tıklayınız.

Elektrik bedelleri aylık ödeniyor, firmalar sattıkları malların bedelini 6 aya kadar süren vadelerle tahsil ediyor. Yani elektrik firmaların nakit akışını çok olumsuz etkileyen bir maliyet. Çok yüksek olan Elektrik Fiyatları düşürülmelidir. Detaylar için tıklayınız.

PAGEV Başkanı Yavuz EROĞLU, YEKDEM sanayicinin elektrik faturasında nasıl kaldırılamaz bir yük haline geldi sorusunu Sputnik Radyo'dan Serhat Ayan'a anlattı. Detaylar için tıklayınız.

Sanayici Atilla Türk bu ay 409 bin liralık elektrik tüketti ama elektrik faturası 936 bin lira geldi. Faturanın bu kadar yüksek gelmesinin en temel nedeni YEKDEM bedeli. Salgın döneminde üretim yapmaya çalışan sanayiciler üzerindeki yükü azaltmalıyız. Detaylar için tıklayınız.

Sanayiyi Elektrik Çarptı. YEKDEM kaynaklı Elektrik Faturalarında % 46 artış oldu. Organize Sanayi Bölgeleri Derneği Başkanı Hilmi Uğurtaş'ın konu hakkında açıklamaları. Detaylar için tıklayınız.

İşlerin düştüğü bu salgın döneminde,Sanayiciler hayatta kalmak,istihdamı korumak için elektrik fiyatlarında destek beklerken,YEKDEM'le daha da ağırlaşan bir faturayla karşılaştı. TGRT haberde,Tüketiciler Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu her zaman ki gibi tane tane anlatıyor. Detaylar için tıklayınız 

Katma değerli ürünlerin kaynağı emek gücü yerine, enerjidir. Başka ülkelerden daha pahalı elektrik maliyetiyle, nasıl katma değerli ürün üreteceğiz. Rekabetçi Enerji Fiyatları Sanayide Endüstri 4.0 ’ın önünü açar. Detaylar için tıklayınız.

Bloomberg TV Ali Çağatay'la Ana Haberde, OSB Derneği Başkanı Hilmi Uğurtaş "Sanayicinin son günlerde elektrik fiyatlarıyla ilgili sıkıntısı var. Bu da YEKDEM'in her ay değişen oranlarda elektrik fiyatlarına yansımasıdır." Detaylar için tıklayınız.

YEKDEM ile ilgili yazılı ve online basında yer alan haberlerimiz aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

ELEKTRİK FATURALARI NİSAN'DA PES DEDİRTTİ haberimiz için linke tıklayınız.

https://www.pagev.net/elektrik-faturalari-nisan-da-pes-dedirtti

TÜKETİLMEYEN ELEKTRİK SANAYİCİYİ ÇARPTI haberimiz için linke tıklayınız.

https://www.pagev.net/carklarin-donmesi-icin-121-liradan-228-liraya-cikan-elektrik-faturalarindaki-yekdem-ertelensin

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5