Yavuz Eroğlu, Stratejik Satınalma Derneği’nin Zirve Etkinliği’nde petrokimyasallardan tüm emtialara ilişkin fiyat artışı ve öngörülerini aktardı



Stratejik Satınalma Derneği tarafından düzenlenen Zirve 2022, Tedarik Zincirinde Satınalmanın Yeni Normali: Maliyet mi? Tedarik mi? teması ile The Green Park Pendik Hotel’de yapıldı. Küresel ölçekte yaşanan; önce Covid pandemisi, hemen ardından Rusya Ukrayna savaşının getirdiği zorlukların etkisi ile başta satın almacılar ve diğer paydaşların fikirlerini ortaya koymaları ve zorlu süreci doğru yönetmek için alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı zirvede; Tedarik zinciri sorunlarının had safhaya çıktığı günlerde acaba ürüne ulaşmak için her yolu denemeli ve tek hedef haline mi getirmeli? Bunun yanı sıra, alınan ürün ya da hizmetin tekrar aynı maliyetlerde elde edebilme endişesine karşı sadece maliyet açısından mı yaklaşımlar sergilenmeli? Ayrıca bu zor zamanlarda sürdürülebilirlik nasıl sağlanmalı? Sorularının cevapları ortaya kondu.

Global anlamda öne çıkan birçok firmanın üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı zirveye PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’da konuşmacı olarak katıldı. Başkan Eroğlu, başta petrokimyasallar olmaz üzere tüm emtialardaki fiyat artışları hakkındaki öngörülerini izleyicilerle paylaştı. Pandemi ile bozulan düzende, kaos ortamını fırsat bilen oligopol petrol ve petrokimya şirketleri ile jojistik devlerine dur diyecek global bir rekabet kurumunun olmayışına dikkat çeken Eroğlu, yükselen maliyetlerin tüketiciye yansımaları ile 2021 yılında Çinlilerle birlikte yaptıkları hammadde boykotunda 4 ayda sağlanan düşüşleri de anlattı.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5