Vatan Plastik'ten İkinci Fabrika

Osmaneli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetine devam eden Vatan Plastik fabrikası, ikinci yatırımının temelini attı.

Osmaneli OSB’de 70 bin metre kare alan üzerinde inşaa edilecek olan ikinci fabrikanın temel atma törenine Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin’in yanı sıra il ve Osmaneli ilçe protokolü katıldı.



Vatan Plastik'in temel atma töreninin açılış konuşmasını Vatan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Behruz Vatandost yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Vatandost, “Beş yıl önce ilk fabrikamızın temelini de hep birlikte atmıştık. Osmaneli ilçemizde 5 yıldan bu yana faaliyet gösteriyoruz. İkinci fabrikamızın temelini de sizlerle beraber atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah diğer fabrikalarımızın temellerini de hep birlikte atarız” dedi.



Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de temel atma töreninde yaptığı konuşmada; Osmaneli OSB’de 4 ay önce Ayde Alüminyum fabrikasının temellerini atmıştık. Bugün de Vatan Plastik fabrikasının ikinci etabının temellerini atıyoruz. Bu fabrika ile Vatan Plastik fabrikasında çalışanların sayısının 150’yi aşacağını umuyorum. Osmaneli ilçemiz son yıllarda yapılan yatırımlarla hem sanayi, hem de lojistik merkezi haline geliyor. Tabii ki sanayinin ve sanayicinin Osmaneli’ye gelmesi için şehrin gelişmesi gerekiyor. Bizlerde hem sanayileşme hem de özellikle turizm alanında Osmaneli ilçemizi geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Hep birlikte el ele vererek ilçemizin gelişmesini ve daha da büyümesini sağlayacağız. Ben Vatan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Behruz Vatandost’a, ilçemize yapmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, tesisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’da yaptığı konuşmada; “İlave 50-60 istihdam meydana getirecek olan ikinci etap fabrikanın ülkemize, ilçemize ve Vatan Plastik firmamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’da fabrikanın hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında; Ekonominin dalgalı süreçler geçirdiği bu günlerde Vatan Plastik Firmamızın böyle güzel bir yatırım yapmaları takdire değerdir. Ekonomik yönden sarılmaya çalışılan, dış mihrakların oyunları ile ekonominin hassas günler geçirdiği bu yatırım çok önemlidir. Bu yatırımı yapan Vatan Plastik ailesini canı gönülden kutluyorum. Biz Tarihi Kimliğinden aldığı güçle, geleceğe yürüyen bir iliz. Geleceğimiz teminat altına alabilmek için böyle yatırımların yapılması gerekir. Bizler el ele, gönül gönüle olursak aşamayacağımız bir problem yoktur. Geçmişte de çok büyük zorlukları birlik beraberlik içerisinde aşmış bir milletiz. Kuruluşun toprakları olan Bilecik ili, yeniden dirilişin de şehri olacaktır. Vatan Plastik ikinci etap fabrika yatırımının hayırlı olmasını diliyor, Behruz beye teşekkür ediyorum” dedi.



Temel atma töreninde son olarak Bilecik Valisi Tahir Büyükakın bir konuşma yaptı. Vali Büyükakın konuşmasında; “Benim en keyif aldım programlardan biri çocuklarla yapılan, diğeri de böyle güzel yatırımların yapıldığı programlardır. Türkiye Bölgenin parlayan yıldızıdır. Yeniden yükseliş dönemi yaşamaktadır. Bilecik’te aynı şekilde, Marmara Bölgesinin parlayan yıldızıdır. Bilecik konumu itibariyle çok avantajlı bir ildir. Etrafımızda bulunan büyü illerde 25-30 milyon insan yaşamaktadır. Yani etrafımızda iyi bir Pazar bulunmaktadır. Büyük illere yakınlığı itibariyle de avantajı daha da büyümektedir. Bursa, Kocaeli gibi ilerde otomobil sektörü ağırlıktadır. Eğer Bilecik’te otomobil sektörünün yan ürünlerine dönük bir çalışma yapılabilirse Bilecik çok kısa bir zamanda daha çok büyüme gösterecektir. Yine Tarım yönünden çok zengin olan Bilecik ili etrafındaki 25-30 milyon insanı doyurabilecek kapasitededir. Ben Bilecik’i 80’li yılların Kocaeli’sine benzetiyorum. Şu anda Kocaeli’de bir metrekare sanayi arsası 500 Dolar’dır. Bilecik gelecek 25 yılda en çok kalkınan 10 ilden birisi olacaktır. Tüm bunların yanında, özellikle Osmaneli ilçemizde turizmde de önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde Bilecik hakikaten bölgesinin parlayan yıldızıdır. Ben de Başta Yönetim Kurulu Başkanı Behruz Vatandost olmak üzere Vatan Plastik ailesine teşekkürlerimi sunuyor, fabrikanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5