Türkiye’nin İlk Yerli Solunum Cihazının Valf Grubu Serdar Plastik’ten

Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında 50 solunum cihazı için 100 set parça grubu üreten Serdar Plastik, Mayıs sonuna kadar 5 bin adet solunum cihazı için 10 bin valf grubu üreterek Koronavirüsle mücadeleye katkı sağlayacak.

Dünyayı alt-üst eden ölümcül koronavirüs (Covid-19) ile mücadele eden Türk Plastik Endüstrisi, ürettiği kreatif sosyal sorumluluk projeleriyle ön safta yer almaya devam ediyor. Beyaz eşya, otomotiv ve ısıtma grubu başta olmak üzere uzay ve havacılık sanayinin de içinde olduğu 13 farklı alanda faaliyet gösteren Serdar Plastik, AR-GE ekibiyle yaptığı çalışmaların sonunda Arçelik tarafından üretimi gerçekleştirilecek Türkiye'nin ilk Yerli Solunum Cihazının, valf grubunu üretti. Koronavirüs ile mücadele kapsamında ortaya çıkan parlak fikre, sosyal sorumluluk projesi kapsamında katkı sunan Serdar Plastik, ücretsiz olarak ürettiği valf grubunun ilk partisini sevk etti. Daha önce uydulara ve sivil havacılığın özel jetlerine parça tasarımı-üretimi yaparak dikkat çeken Serdar Plastik, ileri üretim teknolojisiyle şimdide medikal sektörüne özel parça üretti. Virüs salgını nedeniyle yaşanan zorlu sürecin atlatılması için adım atan firma, 25 Mart’ta harekete geçerek Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere Arçelik tarafından üretilen yerli solunum cihazlarında kullanılacak valf grubu için kısa sürede hem parça hem de kalıp tasarımda gerekli iyileştirme revizyonlarını tamamlamıştı. Öncelikle Ar-Ge ekibi ile tasarım çalışmaları yapan Serdar Plastik, ardından kalıplardaki revizyonları gerçekleştirerek, ölçüm ve testler ile yapılan tasarım doğrulamaları sonrası ihtiyaç duyulan yerli solunum cihazına ait valf grubunu kendi tesislerinde üretebilir hale gelmişti.

5 BİN CİHAZ İÇİN 10 BİN VALF ÜRETİLECEK

Serdar Plastik’in proje ekibi, sokağa çıkma yasağının olduğu günler de dahil olmak üzere (yasal izinler alınarak), gece-gündüz çalışarak ilk etapta 50 solunum cihazı için lazım olan 100 set parça grubunu üretti. Başarılı geçen deneme üretimi sürecinde Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ASO 1.OSB´de üretim yapan Serdar Plastik’in tesislerini ziyaret ederek projeye destek verdi. Arçelik ile koordinasyon halinde gerçekleştirilen proje kapsamında ilk üretime ait valf grubu Serdar Plastik tarafından ücretsiz olarak teslim edildi. Mayıs sonuna kadar ise 5 bin adet yerli solunum cihazı için gerekli 10 bin adet valf grubunu üretip, yine ücretsiz olarak teslim etmeyi planlayan Serdar Plastik, koronavirüs salgınıyla mücadeleye aktif destek sağlamayı sürdürmeyi hedefliyor.

5 KITADA 68 ÜLKEYE İHRACAT

Türk Plastik Endüstrisinde üretim yapan başarılı markalardan biri olan Serdar Plastik, dünya çapında yaklaşık 200 müşterisine yüksek teknoloji komponentleri üretiyor. Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde toplamda 24.000 m2 kapalı üretim alanına sahip 3 fabrikası, yaklaşık 450 uzman çalışanı ile sektörün öne çıkan kuruluşlarından biri olan Serdar Plastik, sürekli gelişim ve toplam kaliteden ödün vermeden; bir yandan teknolojik yatırımlara devam ederken, diğer yandan 2019 yılı içerisinde dördüncü fabrikasının yatırımı tamamladı. 2019 yılı başında Almanya’nın Hessen eyaletinde, SERKO GmbH’ı kurarak, yüksek teknoloji komponentlerin ihracattaki ilerleyişine devam eden Serdar Plastik, Çin ve Hindistan dahil olmak üzere 5 kıtada, 68 ülkede global müşterilere sahip. Firma, üretiminin yaklaşık %50’sini yurt dışına ihraç ediyor.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5