TOBB’DAKİ İSTİFALAR GERİ ÇEKİLDİ

TOBB SEKTÖR MECLİSİ’NDEN TOPLU İSTİFA EDEN PTG KESİNTİSİNİN BAŞINDAKİ İKMİB, PAGDER VE PLASFED İSTİFALARINI GERİ ÇEKİP MECLİSE DÖNDÜLER

TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi’nin, Plastik Tanıtım Grubu’nun anlam içermediği ve ihracatçılardan yapılan kesintilerin yanlış olduğu, bu nedenle grubun kapatılması gerektiği yönünde iki tavsiye kararı alması sonunda , bu tanıtım grubunun kesintisinin başındaki İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Plastik Sanayicileri federasyonu (PLASFED) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi üyeliğinden istifa etmiş ve basın aracılığı ile istifalarını duyurmuştu. Sektördeki tüm sivil toplum örgütlerinin tek ses olmasını sağlayan ve sektörel birlikteliğin sembolü, yasayla kurulmuş en üst temsil makamı TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu, gerek bu kurumlara yaptığı çağrı, gerekse de meclisin bağlı olduğu TOBB Başkan yardımcısı ve EBSO Başkanı Ender Yorgancı ile görüşmesinde, kurumların çözümü istifada değil, Mecliste istişarelerle bulmasının daha doğru bir yol olacağını belirtmiş, kurumların istifalarını tekrar değerlendirmelerini talep etmişti.

KESİNTİ YAPILMAYACAK

Meclis kararına uygun olarak; 23 Kasım 2016 tarihinde rekor katılımla gerçekleştirilen İKMİB olağanüstü Genel Kurulu’nda sektörün tepkileri üzerine Plastik Tanıtım Grubu (PTG) oy birliği ile kapatıldı. Bununla birlikte hem PTG kesintisi kaldırıldı, hem de Mayıs ayından itibaren yapılan ve toplamda 3.000.000 TL’yi bulan kesintilerin firmalara iade edilmesi Genel Kurul’da kabul edildi. Sektör için sevindirici olan gelişme ise bugüne kadar PTG kesintisini savunan ve devam etmesi yönünde duyurular atan kurumların bile, sektörün tepkisi karşısında PTG’nin kapatılması için oy vermeleri ve büyük bir yanlıştan dönmeleri oldu.

Birleşmekten, Konuşmaktan Korkmayalım! Evlerine -TOBB Meclisine- Hoş Geldiler
İzlemek için tıklayınız.

İSTİFADAN VAZGEÇİLDİ

PTG kesintileriyle oluşturulan fonun yönetiminde yer alan İKMİB, PLASFED ve PAGDER istifa ettikten sonra TOBB Meclisi’ne tekrar geri dönerek PTG’nin kapatılmasının ardından TOBB’da yapılan ilk Meclis toplantısına katıldılar. 

EVLERİNE HOŞ GELDİLER

Gelişmeleri değerlendiren TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu “ sektörümüzdeki tüm sivil toplum örgütlerinin tek ses olmasını sağlayan, sektörel birlikteliğimizin sembolü, kurulmuş en üst temsil makamımız TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sektör Meclisimiz birlikteliğimizin sembolüdür. Hep birlikte uyum içinde sorunlarımızı istişare yoluyla çözeceğiz ve sektörümüzü Avrupa birinciliğine taşıyacağız. Bu nedenle sektörümüzün kıymetli sivil toplum örgütlerimizin istifalarını geri almalarından memnuniyet duyuyorum, evlerine tekrar hoş geldiler diyorum “ açıklamasında bulundu.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5