Tayvan Ekonomi Bakan Yardımcısından, PAGEV Mükemmeliyet Merkeziyle işbirliği daveti

Tayvan Tanıtım Toplantısında, PAGEV Mükemmeliyet Merkezi de gündemdeydi

Tayvan Ekonomi Bakan Yardımcısından, PAGEV Mükemmeliyet Merkeziyle işbirliği daveti

TAITRA Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi tarafından, Tayvan Ekonomi Bakan Yardımcısının bir dizi üst düzey görüşme için Türkiye’yi ziyareti şerefine düzenlenen toplantı 21 Nisan akşamı Grand Hyatt İstanbul Otel’de yapıldı. Tayvan Ekonomi Bakan Yardımcısı Shih-Chao Cho’nun İstanbul ziyareti onuruna gerçekleşen toplantıya; PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, TAITRA İstanbul Ofisi Müdürü Suna Chen ve Tayvan ve Türkiye’den değişik kurumların üst düzey temsilcileri katıldılar.

Toplantı açılışında konuşan Tayvan Ekonomi Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Shih-Chao Cho, ülke olarak Türkiye ile olan ticari işbirliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tayvan ve Türkiye’nin sürekli gelişen ticari ilişkilerinin önümüzdeki süreçte de birçok sektörde gelişmeye açık olduğunu da belirtti.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, iki ülke arasındaki plastik sektörlerinin ticari ilişkilerine değinerek, Türkiye plastik sektörü ile ilgili son verileri de içeren bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkemiz plastik sektörünün 2016 yılında işleme kapasitesinde Tayvan’ı geçerek Dünya 6. Olduğunu kaydeden Eroğlu, iki ülke sanayicilerinin uzun soluklu projelerde bir arada olmayı sürdüreceklerini de kaydetti. Tayvan’ın yaşadığı büyük güçlükleri, Ar&Ge ve inovasyona verdiği önemle Tayvan mucizesine dönüştürmüş olmasını yakından takip ettiklerini ve bu modeli de sektörün gelişim sürecinde değerlendirmek arzusunda olduklarını belirtti.

Konuşmasının ardından Tayvan Ekonomi Bakan Yardımcısı Shih-Chao Cho ile görüşen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, özellikle Bakana bağlı olan Tayvan’ın Ar-Ge Merkezi kuruluşu ile PAGEV arasında know-how anlaşması ile PAGEV Mükemmeliyet Merkezi konusunda olası işbirlikleri konusunda görüşlerini aktardı. Bakan Yardımcısı Shih-Chao Cho PAGEV Mükemmeliyet Merkezi heyetini önümüzdeki günlerde Tayvan Ar-Ge Merkezi ITRI’de incelemeler ve karşılıklı görüş alışverişi için Tayvan’a davet etti.

Toplantıya; plastik, makine, giyim ve birçok farklı sektörün üst düzey temsilcileri; TİAD YK Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Direktörü J.P. Fan ve Yaser Cheng, AIMSAD Başkan Yardımcısı Sami Tarlabaşı, CIECA C.Y. Wang, FAF Hüseyin Öztürk ve Kauçuk Derneğinden Oğuz Adlı katkı verdiler. Yapılan görüşmelerde iki ülke arası ticari işbirliklerinin daha da artması yönünde niyet ve beklentiler masaya yatırıldı.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5