SEKTÖR, PAGEV YERLİ OYUNCAK KOMİTESİNDE BİRARAYA GELDİ

SEKTÖR, PAGEV YERLİ OYUNCAK KOMİTESİNDE BİRARAYA GELDİ

Yerli oyuncak serbest bölgesi için güç birliği sağlandı

PAGEV önderliğinde başlayan ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın desteği ile sürdürülen yerli oyuncak çalışmalarında yeni bir aşamaya geçildi. Türkiye’nin en büyük oyuncak üreticileri, yerli üretimin korunması ve tekrar canlanması için ‘PAGEV Yerli Oyuncak Komitesi’nde birleşme kararı aldı. Sektörün yurtiçinde ve yurtdışındaki etkinliğini artırmak üzere çalışmalar yürütecek komite, Ar-Ge, tasarım ve üretim ile ilgili tüm aşamaları organize edecek. Yerli karakterlerin yaratılmasına da destek olacak PAGEV Yerli Oyuncak Komitesi, sektör sorunlarının çözümü için çalışacak.

PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı)’in 2013 yılı sonunda T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da desteğini alarak başlattığı yerli oyuncak çalışmaları adım adım ilerliyor. İlk olarak önümüzdeki üç yıllık “Türkiye Sanayi Stratejisi Eylem Planı”na ilave edilen oyuncak sektörü, PAGEV tarafından düzenlenen Oyuncak Çalıştayı’nda bir araya gelerek sorunlarını, isteklerini ve taleplerini açıklamıştı. Yerli karakter tasarımı için destek sözü alınan çalıştayın ardından harekete geçen PAGEV, tasarımcılarla bir araya gelerek taleplerini dinlemiş ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığındaki 12. Türk Tasarım Danışma Konseyi’nde bu konuda atılması gereken adımları aktarmıştı.

Yerli oyuncak sektörünün kaybettiği gücü yeniden kazanması için sürdürülen bu çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye’deki yerli oyuncak üreticilerinin % 90’ını temsil eden oyuncak üreticileri, sektör için güçlerini birleştirme kararı aldı ve PAGEV Yerli Oyuncak Komitesi kuruldu. PAGEV Yerli Oyuncak Komitesi Başkanı Pilsan firmasından Oğuzcan Çetinalp oldu. Başkan Yardımcılıklarına Dede Oyuncak firmasından Burak Dede ve Selay Oyuncak firmasından Özdemir Aydın, Sekreter Üyeliğe ise Uçar Oyuncak firmasından Mine Uçar seçildi.

Yerli Oyuncak Komitesi Başkanı Oğuzcan Çetinalp; “PAGEV çatısı altında oluşturduğumuz Yerli Oyuncak Komitesi yöneticileri olarak amacımız; yerli oyuncak imalatı yapan ve yapmak isteyen tüm firmaları bir çatı altında toplamak ve sektörde imalat sürecinde karşılaşılan sorunlar doğrultusunda çözümler üretmektir. Bu üreteceğimiz çözümler ile Türkiye’de gelişmekte olan oyuncak sanayinin güçleneceği ve Türkiye’nin markalaşmaya doğru gideceğini öngörüyorum” dedi.

Komite, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulması planlanan Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşturulması ve OSB içerisinde üretimin yanı sıra Ar-Ge, tasarım, üretim ve lojistik süreçlerinin doğru organize edilmesi çalışmalarını yürütecek. Oyuncak sektörünün yurt dışı pazarlarda daha etkin pay alması ve katma değeri yüksek yeni oyuncakların geliştirilmesi ve üretilmesine de destek verecek olan PAGEV Yerli Oyuncak Komitesi, tasarımcılarla koordineli biçimde sektörün gelişimi için Ar-Ge çalışmalarına odaklanacak. Komitenin diğer çalışma alanı ve hedefi ise; çizgi film kahramanları ile yeni karakterlerin oyuncaklara uyarlanması, ithal oyuncaklara uygulanan kuralların (sağlık, laboratuvar tetkikleri gibi) yerli oyuncaklara da aynı biçimde uygulanması ile haksız rekabetin önlenmesi olacak.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5