PLASTİKÇİDEN HAKSIZ KESİNTİ !

İhracatçı Birliği İKMİB, bir oldu bittiyle "Plastik Tanıtım Grubu (PTG)" kurdu. Zaten yaptığımız her ihracat başına, İhracatçı Birliği'nce zorunlu bir harç kesiliyordu. Kurulan PTG grubuyla kesilen bu para iki katına çıktı (toplam ihracat başına, Binde 1). Eğer bu PTG grubunu kapatmaz isek bu kesinti 6 katına kadar da çıkabilir (Binde 3,5). Çok kısa zamanda biz Plastikçilerden kestikleri para 1.500.000 Liraya ulaştı, her geçen gün bu rakam artıyor.

Plastik Kova, Plastik Boru, Plastik Tampon, Plastik Pencere, Plastik Şırınga, Plastik Torba, Plastik Priz’den hangi birini tanıtacaksınız? Türk Plastiği, Alman Plastiği, Japon Plastiği olur mu? Plastik bir ülkeye mal edilemez. Bu yüzden "Türk Plastiği Tanıtım Grubu (PTG)" olmaz !

İKMİB’in zaten kendi görevi olan işler için, "Plastik Tanıtım Grubu (PTG)" adı altında ikinci kez bir para kesmesi gereksiz olup, iyi niyetle açıklanamaz.


Bloomberg TV'de konuyla ilgili açıklamamızı izlemek için resme veya linke tıklayınız.

İKMİB, bu PTG grubunu kapatana kadar ve alın teriyle kazanılan paralardan yapılan kesintiler kuruşu kuruşuna Plastikçilere iade edilene kadar çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bloomberg TV'de konuyla ilgili açıklamamızı izlemek için lütfen tıklayınız.

Bugüne Kadar Ne Yaptık?

Plastik Tanıtım Grubu Detayları

Konuyla ilgili bugün Dünya Gazetesi'nde yayınlanan haber

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5