Ege’nin ilk plastik ve ambalaj teknolojileri fuarı PlastPak 2017 İzmir’de kapılarını açtı
2016 yılında miktarda 1 milyon ton, değerde ise 3,2 milyar dolarlık plastik üretimine imza atan Egeli plastikçiler, ekonomiye 1,2 milyar dolar katma değer sağladı. 342 firma ile sektörün İstanbul’dan sonraki ikinci merkezi kabul edilen İzmir, plastik ve ambalaj sektöründen firmaları buluşturdu. PAGEV, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), EGEPLASDER, TÜYAP iş birliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) himayelerinde düzenlenen bölgenin ilk plastik ve ambalaj teknolojileri fuarı PlastPak 2017 Fuarİzmir’de kapılarını açtı. Ege’nin en büyük sektör buluşması olmaya aday gösterilen PlastPak Fuarı ile birlikte İzmir’in plastikçiler için önemli ticaret merkezlerinden biri olması hedefleniyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilen “Ege Bölgesi Plastik Sanayi Buluşması” ile bir araya gelen sektör temsilcileri hem Ege bölgesinin hem de değişen dünyada plastik sektörünün rolünü önemli konuşmacılarla mercek altına aldı.
Dünyanın en büyük ikinci, Türkiye ve Avrasya’nın en büyük fuarı olan PlastEurasia Fuarı’nı düzenleyen Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ve Avrasya Ambalaj Fuarı’nı düzenleyen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD); Türk plastik ve ambalaj sektörünün gelişmesi ve büyümesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Sektörün gücünü Ege’de de göstermeye kararlı olan PAGEV, ASD ve EGEPLASDER güçlerini birleştirdi ve bu yıl bir ilke daha imza atarak TÜYAP iş birliğiyle ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) himayelerinde 8 Nisan 2017 Cumartesi günü İzmir’de PlastPak 2017 Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı’nın açılışını yaptı. Ege Bölgesi’nin en büyük sektör buluşması olmaya aday PlastPak 2017 ayrıca İzmir’in konumu, kapsamı, bölgesel kimliği ve dinamik yapısıyla sektörünün en önemli ticaret merkezlerinden biri olacak.
Fuarİzmir’de 8-12 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekleyen PlastPak 2017 kapsamında plastik makineleri, kimyasal ve hammaddeler, kalıp, ısı ve kontrol cihazları, makine yan ve ara sanayi, hidrolik ve pnömatik sistemler, ambalaj makineleri, ambalaj ürünleri, ambalaj üretimine yönelik yardımcı cihaz, donanım ve sistemler, hammadde ve ara ürünler, hizmetler ve geri dönüşüm ile ilgili ürünler sergilenecek.
Plastpak İzmir 2017 Fuarı Kısa Tanıtım Filmi için tıklayınız.
Ege Bölgesi 2016 yılında 3,2 milyar dolarlık plastik üretti…
Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi bölgesi olan Ege’dehammadde, kauçuk malzemeleri ve makina üreticileri dâhil olmak üzere plastik sektöründe faaliyet gösteren 502 firma bulunuyor. Firmaların 342’sine ev sahipliği yapan İzmir ise İstanbul’dan sonra plastik sektörünün ikinci büyük merkezi konumunda yer alıyor. Egeli plastikçiler, Türkiye plastik sektörü toplam istihdamının yüzde 12’sini oluşturan 30 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ege Bölgesi’nden gerçekleştirilen plastik mamul üretimi 2016 yılında miktarda 1 milyon 68 bin ton, değerde ise 3,2 milyar dolar oldu. Bölge plastik sektörü ekonomiye 1 milyar 280 milyon dolar katma değer sağladı.
2016 yılında Ege Bölgesi’nden 113 bin tonu hammadde, 233 bin tonu mamul olmak üzere toplam 345 bin ton ihracat yapıldı. Bölgenin plastik mamul tüketimi ise 2016 yılında1 milyon 578 bin tona ulaştı.
PlastPak İzmir 2017'de ASD Başkanı Sn. Zeki Sarıbekir ile yapılan röportajı izlemek için tıklayınız.
PAGEV Ege Bölgesi plastik sanayicilerini bir araya getirdi…
Fuar’ın açılışının ardından PAGEV, 2016 yılında üretim, ihracat ve tüketimde önemli başarılara imza atan Egeli Plastikçileri “Ege Bölgesi Plastik Sanayi Buluşması”nda bir araya getirdi. PAGEV ve TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu’nun ev sahipliğini üstlendiği toplantıya EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, EGEPLASDER Başkan Yardımcısı Şener Gencer ile sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.
Ege Bölgesi plastik sektörünün de değerlendirildiği toplantı çerçevesinde “Değişen Dünya Ekonomisinde Türkiye ve Plastik Sektörünün Rolü” başlıklı bir de panel düzenlendi. Moderatörlüğünü PETKİM Petrokimya Holding A.Ş.’den Mevlüt Çetinkaya’nın üstlendiği panelde SOCAR Türkiye Danışmanı Hayati Öztürk, Polinas Genel Müdürü Merih Ceyhan ve Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak yer aldı. Son dönemde küresel ekonomideki değişkenlerin Türkiye ve plastik sektörüne etkileri ele alındı ve firmaların bu konuda üstlenmesi gereken rol aktarıldı.
PlastPak2017 Fuarı açılışının ardından Ege Bölgesi Plastik Sanayi Buluşması’nda sektör temsilcileri ile bir araya gelen PAGEV ve TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Yavuz Eroğlu konuşmasında Ege Bölgesi’nin üretim, ihracat, istihdam ve katma değeriylesektörde önemli bir payı üstlendiğini söyledi. Yavuz Eroğlu, “Ege Bölgesi 2016 yılında ulaştığı miktarda 1 milyon 68 bin ton, değerde ise 3,2 milyar dolarlık plastik mamul üretimi ile sektörün bu bölgedeki etkinliğini gözler önüne seriyor. PAGEV olarak ASD, EGEPLASDER, TÜYAP işbirliği ve EBSO himayelerinde, firmalarımızın gösterdiği başarılı performansı bu fuarla pekiştirmek istedik. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz PlastPak 2017 Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı ile Egeli plastik firmalarımız gücünü gösterme fırsatı bulacak. Plastik, ambalaj ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren önemli firmalar ile yurtiçi ve yurtdışından gelecek on binlerce imalatçı ve profesyonel ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturacak fuar sayesinde en son teknolojiler ve hizmetler yakından görülebilecek. PlastPak Fuarı’nın tıpkı PlastEuraisa ve Avrasya Ambalaj Fuarı gibi önümüzdeki yıllarda giderek büyüyeceğine inanıyoruz” dedi.
Fuar vesilesiyle sektör temsilcileri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Egeli üreticilerimiz ve sektörümüzün değerli temsilcileri ile bir arada olmak, sektörün mevcut durumu ve geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunmaktan son derece mutluyuz. Türk plastik sektörü, üretim ve ihracat rakamları ile gurur duyacağımız bir performans gösteriyor. Dünyanın en büyük 6’ıncı, Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi konumundayız. Bu başarıda payı olan firmalarımızı yürekten kutluyorum. Diğer yandan sektörümüzün vizyonunu ve gelecek stratejilerini belirlemek, değişen dünyaya ve ekonomiye ayak uydurabiliyor olmamız gerekiyor. Bunun için İzmir’deyiz. PAGEV olarak üstlendiğimiz misyon ile Türkiye’nin önemli sanayilerinden biri olan plastik sektörünün İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki gelişimine desteğimizi sürdürmeye ve her zaman firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.