PLASTİK SEKTÖRÜNÜN ZİRVESİ İÇİN KONUŞMACI BAŞVURULARI BAŞLADI

"14. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi" 3 Aralık'ta İstanbul'da...

PAGEV olarak bu yıl 14. kez düzenleyeceğimiz Türk Plastik Endüstrisi Kongresi, PlastEurasia Fuarı'ndan bir gün önce, 3 Aralık 2019 tarihinde Hilton Bomonti Hotel İstanbul'da, "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Perspektifinde Geri Dönüşüm" teması ile gerçekleşecek.

Çağımızın en büyük sorunları arasında iklim değişikliği ve doğal kaynakların kritik seviyeye ulaşması ciddi bir yer tutuyor. Oysa atıkların yeniden kullanımı, kaynakların daha verimli kullanılması için çok önemli. Özellikle Plastikler, çevreye çöp olarak karışmak yerine geri dönüştürülmesi gereken çok önemli bir kaynak. Dönüştürülemeyen plastik atıklar ise değerli bir enerji kaynağı oluyor.

Günümüzde kullanılan plastikler ciddi oranda enerji tasarrufu sağlıyor ve iklim değişikliğinin en önemli nedeni olan sera gazı emisyonlarını azaltıyor. Kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasına yardımcı olan Plastikler yerine başka malzemeleri kullanmak, ürünün toplam yaşam döngüsü süresince enerji tüketimini ve sera gazı emisyonlarını arttırıyor.

Bir önceki kongrenin tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.

Bir yandan ülkemizde Sıfır Atık Yaklaşımı benimsenir ve politikalar oluşturulurken, AB Komisyonu da yeni atık hedeflerinin yer aldığı Döngüsel Ekonomi Paketi'ni yayınladı. Buna göre 2030 itibariyle, AB piyasasına sürülen tüm plastik ambalajlar tekrar kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir olacak, Avrupa'da üretilen plastik atığın yarıdan fazlası geri dönüştürülecek, ayırma ve geri dönüştürme kapasitesi, 2015'e kıyasla dört kat artmış olacak.

Geri dönüştürülebilir plastik miktarı son yıllarda; gelişen toplama sistemleri, daha verimli tanıma ve ayırma teknolojileri ve bilinçlendirme kampanyaları sayesinde sayısı artan bilinçli tüketicilerin yardımıyla artış gösterse de daha gidilecek çok yol var. Plastik geri dönüşümü potansiyelini daha da artırmak için geri dönüşüm teknolojilerinde ne gibi yeniliklere ihtiyaç var? Döngüsel ekonomi yaratarak plastik atık problemini nasıl çözebiliriz? Alternatifleri olmaması nedeniyle plastikler önem kazanıyor ve plastik çağı henüz başladı. Ancak plastikleri olabildiğince hızlı bir şekilde nasıl sürdürülebilir bir hale getirebilir ve olumlu görünümünü tekrar kazandırabiliriz?

Bu ve benzer konulara odaklanacağımız kongremize "Konuşmacı" olarak başvuru yapmak isteyen sektör mensuplarımızın PAGEV Kongre Komitesi (habibe.tosun@pagev.net.tr, 0212 425 13 13) ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Kongrelerimiz ile ilgili detaylı bilgiye www.turkishpic.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Kongrelerimizde ayrıca firmalarımıza tanıtım imkanı sağlayacak etkin sponsorluk seçeneklerimiz bulunmakta olup, plastik ve ambalaj sektörünün en prestijli buluşmasının ev sahiplerinden biri olabilirsiniz. Sponsorluk dosyası için link aşağıda verilmiştir.

Konuşmacı Başvuru Formu için tıklayınız.
Sponsorluk Seçenekleri için tıklayınız.
Bir önceki kongrenin tanıtım videosu için tıklayınız.
Bir önceki kongrenin fotoğrafları için tıklayınız.
Dinleyici olarak kayıt için tıklayınız.

Saygılarımızla,

Ahmet MERİÇ
PAGEV 1. Başkan Yardımcısı

 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5