Plastik Sektörünün Duayen ismi Hasan Manav, PAGEV Okulu öğrencilerine 60 yılı aşkın deneyimlerini anlattı…

Plastik Sektörünün Duayen ismi Hasan Manav, PAGEV Okulu öğrencilerine 60 yılı aşkın deneyimlerini anlattı…

PAGEV tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan ikinci okul olan K.Çekmece PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan öğrenciler, plastik ve plastik sanayini yakından tanımaya devam ediyorlar. Bu kapsamda, PAGEV tarafından düzenlenen ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI etkinliği, HASTEK Kurucu Onursal Başkanı Hasan Manav’ın katılımı ile PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerin; plastik ile ilgili oluşmuş yargılarını ve beklentilerini berraklaştıracak ve okul sonrası iş yaşamlarına en hızlı biçimde uyum sağlamalarını amaçlayan bu etkinliğe konuşmacı olarak Sektörün Duayen ismi Hasan Manav katıldı.

ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI etkinliğinin konuğu olan HASTEK Kurucu Onursal Başkanı Hasan Manav; öğrenci-sanayici buluşmasının gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, geçmişten bu yana yaşadığı tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Ülkemiz plastik sektörünün başlangıcının 1950'li yıllara dayandığını anlatan Hasan Manav, 1954 senesinde sektöre giriş yaptığını ve plastikte ilk girişimcilerden biri olduğunu da belirtti. O dönemlerdeki jenerasyonun "alaylı" olarak tanımlanan ancak mesleğe gerçek anlamda gönül vermiş ve zor koşullar altında yenilikleri takip eden, uygulamak durumunda kalan bir kitle olduğunu söyleyen Manav, zaman içerisinde sektördeki potansiyeli ve geleceği görerek gelişmeye ve eğitime çok önem verdiklerini de ifade etti. Çalışma hayatına Perşembe pazarı'nda çıraklıkla başladığını anlatan Manav, 1961 yılında Teknik Makine isimli şirketi, iki yıl sonrasında ise sektöre uzun yıllar hizmet vermiş olan HASMAK'ı kurduğunu ifade ederek, başarılı bir hayatın sırrının çok çalışmak ve işinizi sevmekten geçtiğini belirtti. Öğrencilere, çok çalışın, "işinizi sevin, eşinizi sevin, ailenizi sevin ki sevilesiniz" diyen Manav, başarının öncelikli sırrının bu unsurlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Küçükçekmece ve Gebze PAGEV okullarının yapımında ve fikrinin ortaya çıkmasında büyük katkıları olan Manav, sanayici olarak her türlü yardımı yapmaya devam edeceklerini, var olma sebeplerinin bu olduğuna inandığını, sektörün geleceğinin bu okullardan mezun olacak gençlerin elinde olduğunun altını çizerek sektöre mesaj verdi.

ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI, öğrenciler tarafından da son derece ilgi ve heyecan ile karşılandı. Öğrencilerimiz Hasan Manav'a konferans sonunda çeşitli sorular yönlendirerek sektör hakkındaki deneyimlerinden yararlandılar. Programın sonunda, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV’e ve plastik sektörüne verdiği katkılardan ötürü HASTEK Kurucu Onursal Başkanı Hasan Manav'a teşekkür etti.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu yaptığı konuşmada, 26 yıldan bu yana plastik sektörünün çatı kurumu olan PAGEV’in eğitime kazandırdığı ikinci okul olan Küçükçekmece PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımında katkısı olan HASTEK Kurucu Onursal Başkanı Hasan Manav teşekkür ederek, buralarda okuyan öğrencilerimizin sektörümüzün geleceği olduğunu söyledi. Öğrencilere hitaben, başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Yavuz Eroğlu, Gebze ve Küçükçekmece’de bulunan okullarımızdan yetişecek öğrencilerin, geleceklerinin de parlak olacağını, öğrencilerimizden bu yolda üstün başarılar beklediklerini de belirtti.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5