PLASTİK SEKTÖRÜMÜZ, AVRUPA’DAKİ ETKİN ve BELİRLEYİCİ KONUMUNU PEKİŞTİRİYOR

PLASTİK SEKTÖRÜMÜZ, AVRUPA’DAKİ ETKİN ve BELİRLEYİCİ KONUMUNU PEKİŞTİRİYOR

Dünya plastik sektöründe işleme kapasitesi bazında Avrupa ikincisi ve Dünya altıncısı konumunda yer alan Türkiye plastik sektörü, bulunduğu noktayı her geçen gün daha da ileriye taşımak için çalışmalarını artırarak geliştiriyor. Geçtiğimiz Aralık ayında Vakfımız PAGEV’in İstanbul’da organize ettiği “İstanbul Plastik Zirvesi” buluşmasında Avrupalı plastikçileri bir araya getirerek “Plastik Zirvesi Deklarasyonunu” imzalamıştık. Bu çalışmalar çerçevesinde Dünya plastik sektöründe Türkiye’nin etkinliğini arttıracak bir dizi etkinliğe imza atmayı sürdürüyoruz.

İstanbul Plastik Zirvesi’nde alınan kararlardan biri olan; okyanuslarda ve denizlerde sıfır atık hedefi doğrultusunda PAGEV olarak 16-17 Mart tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen POLYTALK 2016 Konferansı’nda etkin bir biçimde ülkemiz plastik sektörünü temsil ettik. Ev sahipliğini PlasticsEurope ve Türk paydaşı Vakfımız PAGEV’in üstlendiği “Okyanuslarda Sıfır Plastik Atık” ana temalı konferansta; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Ceylan ve PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yavuz Eroğlu da konuşmacı olarak katıldılar.

PAGEV’in özel daveti ile konferansa katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Ceylan, Deniz atıklarının dalgaların ve akarsuların etkisi ile hızlıca yayıldığını ve bu sorunun çözümü için uluslararası işbirliğinin şart olduğunu vurgulayarak, “Biz Türkiye olarak gerek uluslararası anlaşmalara gerekse de yurtiçinde başta PAGEV ve benzeri sivil toplum örgütlerinin hayata geçirdiği “Mutlu Balıklar” gibi aktivitelere destek veriyoruz” dedi. Deniz çöpleriyle etkin mücadele amacıyla İstanbul için “Deniz Çöpleri Eylem Planı” hazırlandığını kaydeden Sn. Ceylan, 2017 yılına kadar denize kıyısı bulunan tüm illerimizde deniz çöpleri eylem planlarının hazırlandığını kaydetti.

PAGEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yavuz Eroğlu ise “Sorumlu endüstri ve sorunsuz çevre” misyonuyla hayata geçirilen PAGÇEV ile deniz kıyılarının temizliği için yapılan çalışmaları anlattığı konuşmasında, denizleri aslında denize atılan çöplerden çok, evlerimizde oluşan çöplerin doğru şekilde ayrıştırılıp, geri dönüştürülmek yerine düzensiz depolama alanlarına gömülmesinin kirlettiğini belirterek, plastik sektörü olarak temiz ve sürdürülebilir bir çevre için yapılan çalışmaları anlatarak tüm sektörlere de geri dönüşüm konusunda örnek olmayı hedeflediğimizi de kaydetti.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan huzurunda, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ve PlasticsEurope İcra Başkanı Karl Foester’ın imzaladığı İstanbul Plastik Deklarasyonu görüntüleri için lütfen tıklayınız.

Globalleşen Dünya’da, sektörümüzün sorunlarının çözümünün, yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da Türkiye Plastik Sektörü’nün meselelerine sahip çıkarak, çözüm üretme noktasında aktif çalışma yapılmasının öneminin bilinciyle, çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5