PLASTİK HAMMADDE L-AYPE - YYPE - PP Vergileri Hakkında

Plastik Hammadde L-AYPE ve YYPE ve PP Vergileri Hakkında

PAGEV olarak Ekonomi Bakanlığı ile birlikte Türkiye ve AB’ de üretimi bulunmayan ya da üretimi yetersiz olan ürünlerde uygulanan Askıya ve Kota Sisteminin plastik hammaddelere de uygulanması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Vakfımızın, İcra Kurulunda yer aldığı EuPC (Avrupa Plastik Üreticileri) Derneği üyesi üreticilerle birlikte Avrupa’da yapmış olduğu Askı ve Kota Başvurularına Ekonomi Bakanlığımız kanalı ile Türkiye'den de destek veriyoruz.

Askı ve Kota sisteminin Türkiye ve Avrupa Birliği için ortak bir sistem olmasından dolayı, Avrupa Birliği’nden bu kararı çıkartmamız durumunda, Türkiye plastik sanayisi olarak biz de vergisiz mal alma şansına sahip olacağız.

Bu çerçevede amacımız; Lineer Alçak Yoğunluklu Polietilen L-AYPE, Yüksek Yoğunluklu Polietilen YYPE ve Polipropilen PP ürünlerin vergilerinin sıfırlanması ya da belirli bir kotada vergisiz ithaline müsaade edilmesidir

Buna istinaden bir yandan Avrupa Birliğinde çalışmalarımız sürerken diğer yandan Türkiye’de Ekonomi Bakanlığımızla da süreci takip ediyoruz.

Konuyla ilgili sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında; Lineer Alçak Yoğunluklu Polietilen L-AYPE, Yüksek Yoğunluklu Polietilen YYPE ve Polipropilen PP ithal eden mamul üreticisi firmalarımızın taleplerini toplamaktayız. Söz konusu talep başvuruları halihazırda devam eden sürecin olumlu yönde ilerlemesi açısından oldukça önem arz etmektedir.

Kota Talep Edilebilecek L-AYPE ve YYPE malzemeler için Lütfen linke tıklayınız.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5