Plastik hammadde fiyatlarında artış endişesi

Bloomberg HT yayınına katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Rusya-Ukrayna çatışması ile gündeme gelecek petrol arzı sorununun, Türkiye'de plastik sektöründe fiyat artışlarına yol açacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Rusya'nın günlük 10 milyon varil petrol üretimi ile en büyük oyuncusu olduğunu hatırlatan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Eroğlu, plastikte fiyat artışı yaşanacağından endişeli.

Bloomberg HT yayının katılarak Rusya-Ukrayna çatışmalarından plastik sektörünün nasıl etkileneceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Pagev Başkanı Eroğlu, "Rusya günlük 10 milyon varil petrol üretimi ile dünyanın en büyük oyuncusu, bizim sektörün hammaddesi de petrole dayanıyor. Kur nedeniyle zaten fiyatlar yükselmişti. Şimdi bir arz sıkıntısı ile daha da yükselecek" dedi.

Elektrik kesintileri zorlar

Yaşanan krizle plastik, ambalaj sektörünün çok etkileneceğini ama asıl olarak sanayicinin elektrik kesintileri nedeniyle sorun yaşayacağını belirten Eroğlu, "Burada sektör adına en büyür risk arz sıkıntıları nedeniyle hammadde fiyatlarında olacaktı. Fiyatların daha da yukarıya çıkacağı öngörülebilir. Lastik sektöründe de sorun gündeme gelecektir. Petrol nedeniyle. Ama asıl olarak sanayici, doğalgaz arz daralması ile yaşanacak elektrik kesintileri ile gündeme gelecektir" ifadelerini kullandı.


Bloomberg HT’de yer alan haberin detayları için linke tıklayınız.

https://www.bloomberght.com/plastik-hammadde-fiyatlarinda-artis-endisesi-2299907

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5