PlasticsEurope Akdeniz Bölge Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

PAGEV’in üyesi olduğu uluslararası derneklerden PlasticsEurope (Avrupa Plastik Hammadde Üreticileri Birliği) Akdeniz Bölge Danışma Kurulu Toplantısı 25 Ekim 2011 tarihinde Hilton ParkSA otelde gerçekleştirildi.

PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Yavuz Eroğlu’nun ve PlasticsEurope Akdeniz Bölge Başkanı Daniele Ferrari’nin açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda, Avrupa’da ve PlasticsEurope Akdeniz Bölgesi ülkelerinde plastikler ile ilgili ana konular, PlasticsEurope tarafından yürütülen tüketiciyi koruma faaliyetleri ve deniz kirliliği konuları ele alındı.

Toplantıya Belçika, İtalya, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Sırbistan’dan PlasticsEurope temsilcileri katıldı. Her temsilci son 1 yılda kendi ülkelerinde meydana gelen gelişmeleri aktardı. PlasticsEurope Akdeniz Bölgesinde plastik sanayinin en hızlı geliştiği ülkenin % 15’lik büyüme ile Türkiye olduğu dile getirildi.

Ortak sorunlar olan geri dönüşüm, atık yönetimi ve plastik imajı konuları ile ilgili yapılabilecek iş birliği projelerinin de görüşüldüğü PlasticsEurope Akdeniz Bölgesi Danışma Kurulu’nun bir sonraki toplantısının Milano Plast 2012 fuarında yapılması kararlaştırıldı.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5