PAGEV Yönetim Kurulundan İstanbul Ticaret Odasına Ziyaret

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekib Avdagiç’i ziyaret etti. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu Başkanlığı’ndaki heyetin ziyareti İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşti. PAGEV Yönetim Kurulunun ziyaretinde, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç’in yanı sıra İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, İTO 68. Plastik Kauçuk Meslek Komitesi Başkanı Rüknet Yeşilyurt ile Meslek Komitesi Üyeleri Hava Demir, Ali Alkan, Salih Gültekin, Metin Güler’de yer aldılar. 

PAGEV Yönetim Kurulunun nezaket ziyaretinde konuşan Başkan Yavuz Eroğlu, Vakfın çalışmalarını anlatarak, plastik sektörünün mamül üretiminde sürekli büyüyen ve Türkiye’nin dünyada altıncı, Avrupa’da da Almanya’dan sonraki ikinci büyük üretici olduğunu ifade etti. 250 bin kişiye istihdam sağlayan ve ekonomiye katkısı 15 milyar dolar olan sektörün ihracatının direkt ve indirekt toplam 12 milyar dolar olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, PAGEV’in plastik sektörünün bütün değer yaratan kurum ve kuruluşlarından oluşan zinciri temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olmasına da dikkat çekti.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, İTO 68. Plastik Kauçuk Meslek Komitesi tarafından, Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonuna yapılan ayni yardımdan dolayı da teşekkürlerini ifade ederek, dünyanın en çok üyeye sahip olan Sanayi Odası olan İTO ile PAGEV’in yakın zaman içerisinde fikir birliği ve dayanışma içersinde tamamlanan haksız PTG Plastik Tanıtım Grubu kesintisinin kaldırılması, hammadde ithalatında güçlük getiren düzenlemelerin kaldırılması gibi sektörün önemli konularında verdikleri desteklerden dolayı da İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç’e ve Meslek Komitesi üyelerine teşekkür etti.

Bununla birlikte tüm sektörlerdeki ihracatçıları ilgilendiren diğer bir güncel haksız kesintiye istinaden TOBB Plastik, Kauçuk, Kompozit Sanayi Sektör Meclisinde gündeme alınan VGM/DBA tartım ücreti kapsamındaki haksız kesinti ile alakalı çalışmalarla ilgili de bilgi veren Eroğlu bu konuda da İTO’nun desteğini istedi.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç’de PAGEV Yönetim Kurulunun nezaket ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, PAGEV’in sektör için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini ve bu çerçevede takip edilen konuların sanayiciler için çok önemli güncel meseleler olduğunu, bu anlamda da sonuç odaklı çalışmalarından dolayı PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’na teşekkür etti. Bundan sonraki süreçlerde de sanayimizin sürekliliği ve gelişiminde engel teşkil edecek olumsuz tüm uygulamalarda İTO, TOBB Plastik Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclsi ve PAGEV ile hep birlikte hareket edeceklerinin de altını çizdi.

İTO 68. Plastik Kauçuk Meslek Komitesi Başkanı Rüknet Yeşilyurt’da PAGEV’i yakından izlediklerini ve özellikle plastik sektörüne yönelik yapılan tüm hamllerin son derece doğru, haklı ve yerinde olduğunu söyleyerek, güncel sorunlara ilişkin de Komite olara PAGEV ile birlikte sonuç odaklı çalışmaları artırarak sürdürmek istediklerini kaydetti.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5