PAGEV Yönetim Kurulu, Gaziantep GAPPLAST Fuarı’nda Sektörle Bir araya Geldi...

PAGEV Yönetim Kurulu, GAPPLAST Fuarı’nda Sektörle Bir araya Geldi...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği’nin (GAPLASDER) desteği ile AKORT Fuarcılık tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen GAPPLAST Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Ortadoğu, Balkan Ülkeleri, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetleri ile batı arasında entegrasyonu sağlayan Plastik ve kimya sektöründe çok önemli bir üretim merkezi olan Gaziantep’te yapılan fuar bölgede ilk olma özelliği taşımakta. GAPPLAST Fuarına, Vakfımız PAGEV ve Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi PAGÇEV ’de stantlı olarak katılarak bölge sanayisi ile bir arada oldu. 9-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen fuarın son gününde Gaziantep’e gelen PAGEV Yönetim Kurulu Üyeleri fuarda yer alan tüm firmaları ziyaret ederek sektörle buluştu. PAGEV heyetinde; PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Cemil Çakar, Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Özay, Abdullah Karatepe ve Kazım Öztürk ile PAGEV Genel Sekreter Vekili Ertan Güneş ve Teknik Koordinatör Yağmur Cengiz yer aldılar.

Gaziantep Plastik Sektörü, Türkiye ve PAGEV için Önemli...

PAGEV Yönetim Kurulu Üyeleri fuar esnasında; TBMM 23 ve 24. Dönem Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu, OSBÜK Başkanı Cahit Nakiboğlu, GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu, PAGEV Denetim Kurulu Üyesi Cuma Çekici ve fuar yetkilileri ile bir araya geldiler. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu ülkemizin en önemli plastik merkezlerinden biri olan Gaziantep’de sektörün bir araya gelmesine vesile olan fuarın ilerleyen yıllarda daha da iyi bir noktaya ulaşacağını belirterek, PAGEV olarak Polipropilen’in Dünya’daki Merkezi Gaziantep’in Türkiye plastik sektörü açısından çok önemli bir merkez olarak görüldüğünü de ekledi.

TBMM 23 ve 24. Dönem Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise sanayinin önemli merkezi Gaziantep şehrinde sanayinin sorunlarını çözme noktasında geçmişten bu yana yaptığı çalışmaları kaydederek, sanayinin ve istihdamın gelişmesi adına yapılacak çalışmalarda her zaman yer alacağını söyledi.

OSBÜK Başkanı Cahit Nakiboğlu’da bir sanayici olarak sektörün gelişimi, rekabetinin güçlenmesi ve Gaziantep’in plastik sektöründeki önemine değinerek tüm bu faktörler ile birlikte GAPPLAST Fuarı’nın bölgeye olumlu yansımaları olacağını vurguladı. Fuar Merkezini kurarken Gaziantep’in bölgedeki konumu ve gelecekte oynayacağı rolü de göz önüne alarak yatrırım yaptıklarını belirtti.

GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu, “Türk plastik sektörünün AB ülkeleri içinde Almanya’dan sonra 2’inci, dünyada 7’inci sırada bulunduğuna değinerek, “Türk plastik sektörü 20,3 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile dünya plastik dış ticaret hacminden yüzde 1,7 pay alıyor. İstihdam ve ihracatta önemli bir yere sahibiz. 2014 yılında kimyasal madde ve ürünlerinde Gaziantep’in ihracatı 350 milyon dolar, plastikte bu rakam 483 milyon dolar olmuştur. 2015 yılında da bu artış devam ettirilmiştir. Hedefimiz dünya üretim ve ihracatında daha fazla pay almak ve katma değeri yüksek ürünler üretmektir” dedi. Plastik ve kimyanın kapasitesi, üretim ve ihracat gücü, sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye’de önemli sektörler arasında yer aldığını kaydederek, sektörün geleceği için GAPPLAST Fuarı’nın iyi bir tanıtım alanı olacağını ifade etti.

Dört gün süren fuar boyunca, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen firmalar ile bölge ülkelerinden gelen firmalar yeni teknolojilerini ve çalışmalarını tanıtma fırsatı bıldular. GAPPLAST Fuarında; plastik makineleri, kimyasal ve hammaddeler, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, kalıp, hidrolik ve pnömatik, geri dönüşüm firmalarının yanı sıra plastik mobilya ve Dekorasyon, sulama sistemleri, PVC pencere ve boru sektörlerinin ileri gelen firmaları yer aldılar.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5