PAGEV, San Fransisco'da BIO CONVENTION'daki Standında Biyoplastikler Konusunda Çalışan Firmalarımızın Ürün ve Hizmetlerini Sergiledi

PAGEV, San Fransisco'da BIO CONVENTION'daki Standında Biyoplastikler Konusunda Çalışan Firmalarımızın Ürün ve Hizmetlerini Sergiledi

Her yıl ABD’de düzenlenen BIO Convention, biyoteknoloji konusunda dünyanın en büyük ve önemli etkinliği. Bu yıl San Francisco’da 6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğe 65 ülkeden yaklaşık 16.000 kişi katıldı. BIO Convention Türkiye heyeti ve programını, TOBB desteğiyle TEPAV organize ediyor. Katılan ülkelerin tanıtım standları açtığı organizasyonda, PAGEV ilk standını bu yıl açtı. Yeniliklerin ve inovasyonun yakın takipçisi olan Vakfınız PAGEV, sektörümüzde iştigal eden Bioplastik firmalarımızın broşür, katalog ve tanıtım materyallerini BIO International Convention’da yer alan standında sergiledi. Sem Plastik, Scalonava Etiket ve Tekstil Aksesuarları, Polimernet Plastik, Bioplast ve Farmamak firmalarının biyoplastik ürünleri standımızda oldukça dikkat çekti.

BIO, yaşam bilimleri ve ilgili tüm endüstrilerde en son teknolojik gelişmelerin paylaşılması, yatırım imkanlarının değerlendirilmesi ve işbirlikleri için önemli bir fırsat. Türkiye için de aynı şekilde büyük global şirketlerle temas kurma ve yatırım çekmek üzere Türkiye’deki yatırım olanaklarını anlatmak açısından oldukça kritik. Bu platform, Türkiye’nin geç başladığı biyoteknoloji yarışında sıçrama yaratabilmesi açısından daha da büyük önem taşıyor.

PAGEV’in oluşumunda ve çalışmalarında önemli katkı verdiği ve üyesi olduğu, TOBB Türkiye Biyoteknoloji Sektör Meclisi çalışmalarının bir parçası olan Bio Convention’a bu yıl Türkiye’den yaklaşık 110 kişilik bir heyet katılım gösterdi. 110 kişilik Türkiye heyetinde içlerinde Abdi İbrahim, İlkogen, Neutec, Atabay, Nobel, Zadevital, Sentegen, Y&B Pharma, Rx, İEİS, PAGEV’in bulunduğu yerli endüstrisinin önde gelen temsilcileri, MSD, Sanofi, Janssen, BioMarin, Bayer, NovoNordisk, GSK, AİFD, Celgene gibi çok uluslu şirketlerin Türkiye temsilcileri ile Bioİzmir, Depark, Argefar, İSEK, İVEK gibi araştırma kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Bununla birlikte TBMM, Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TÜBİTAK’tan oluşan resmi bir heyet, BIO süresince yaptığı toplantı ve panellerde Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi (SEYK)’nin çalışmalarını, Yeni Sınai Mülkiyet Hakları Kanun Taslağı'nı ve TOBB biyoteknoloji Sektör Meclisi’nin çalışmalarını anlattı.

 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5