PAGEV Olağan Genel Kurulu yapıldı... PAGEV Başkanlığına Yavuz EROĞLU seçildi…

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı PAGEV’in Olağan Genel Kurulu 15 Şubat Cumartesi günü yoğun bir katılım ile Halkalı PAGEV Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Plastik sektörü temsilcileri, soğuk ve yağışlı havaya rağmen PAGEV Genel Kuruluna oldukça yüksek ilgi gösterdiler. PAGEV tüzüğüne göre, üç yıllık görev süreleri sona eren Başkan, 1. Başkan Yardımcısı ve Yönetmenler Kurulu’nun üç üyesinin yeniden seçildiği Genel Kurul, Divan Başkanlığının genel kurulu açışı ve saygı duruşu ile başladı.

2013 dönemi faaliyet raporunun, bilançosunun, gelir - gider hesabının ve 2014 yılı çalışma programının ve tahmini bütçesi ile 2013 yılı Denetim Kurulu Raporunun okunmasının ardından, okunan rapor, program, bilanço ile gelir - gider hesabı ve bütçe hakkında görüşme açılması ve Yönetmenler Kurulu ile Denetleme Kurulunun aklanmalarının ayrı ayrı açık oya sunulması ve onaylanmalarından sonra, görev süreleri sona eren Başkan, 1. Başkan Yardımcısı ve 3 Yönetmenler Kurulu asil üyesi ile 3 yedek üyesinin ve Denetleme Kurulunun 1 asil 1 yedek üyesinin seçimlerine geçildi.

Kapalı olarak yapılan oylama sonucunda; PAGEV Başkanlığına Yavuz EROĞLU (Sem Plastik A.Ş.), 1. Başkan Yardımcılığına Ahmet MERİÇ (Enformak Plastik Teknolojileri A.Ş.), Yönetmenler Kurulu Üyeliklerine ise Reha GÜR (Eurotec Mühendislik Plastikleri A.Ş.), Abdülkadir TOPUÇAR (Engel Enjeksiyon Makinaları) ve Cihan SÖNMEZ (Özhanmak Dış Ticaret) seçildiler.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz EROĞLU, seçim sonuçlarını değerlendirirken, “Seçime katılan tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Yeni yönetim olarak en önemli misyonumuz sektörü birleştirmek, bütünleştirmek, geçmiş ve geleceğiyle plastik sektörünün sesi ve öncüsü olmaktır. PAGEV, geçmişte olduğu gibi gelecekte de plastik sektörünün çatı kurumu olmaya devam edecektir.” dedi.


PAGEV YÖNETMENLER KURULU (17 Şubat 2014 itibariyle)

Başkan - Yavuz Eroğlu (Sem Plastik San. ve Tic. A.Ş.)
1. Başkan Yardımcısı / Fuarlar Koordinatörü - Ahmet Meriç (Enformak Plastik Teknolojileri A.Ş.)
2. Başkan Yardımcısı - Reha Gür (Eurotec Mühendislik Plastikleri A.Ş.)
Sekreter Üye / Dış İlişkiler Koordinatörü - Cihan Sönmez (Özhanmak Dış Tic.)
Sayman Üye / Makina Sektör Sorunları Koordinatörü - Kadir Topuçar (Engel Enjek. Mak.)
Ali Zeki Karadeniz (Hakan Plastik A.Ş.)
Murat Özadam (Özler Plastik A.Ş.) Prof. Dr. Tekin Arda
Ömer Durmuşoğlu (Dursan Plastik Makina Kalıp)
Mehmet Nuri Kolu (Koluman Plastik)
Haydar Yayla (Teknokim Plastik)

YAVUZ EROĞLU
PAGEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI

1973 yılında İstanbul’da doğan Yavuz Eroğlu, Kültür Koleji’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Marmara Üniversitesi Yönetim Organizasyon Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptı.


Yavuz Eroğlu, iş hayatına aile şirketi olan SEM Plastik’te başladı. 2002 yılından bu yana ise, SEM Plastik’in Genel Müdürlüğünü yürütüyor. Eroğlu, aynı zamanda grup şirketlerinden SEM Global Dış Ticaret ve Credoy Polimer’in de Yönetim Kurulu Başkanı.

Yavuz Eroğlu, Harvard Üniversitesi’nde Micheal Porter tarafından verilen özel liderlik eğitimini de aldı.

Eroğlu’nun, ulusal ve uluslararası basında; plastik, petrokimya, ambalaj, çevre, geri dönüşüm sağlık, sürdürülebilirlik ve genel ekonomi üzerine yayınlanmış elliye yakın makalesi ve jüri üyelikleri bulunuyor.

Yurtiçi ve yurtdışında petrokimya, plastik sektörü, girişimcilik ve finans ile ilgili konferanslarda konuşmacı olarak yer alan Eroğlu, 2012 yılının Haziran ayında dünya kıyılarını atıklardan temizlemek amacıyla Avrupa’da başlatılan Waste Free Oceans (Atıksız Denizler) Vakfının Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Başkanlığı’na seçildi. Merkezi Belçika’da olan ve Avrupa Birliği’nin organizasyonuyla faaliyet gösteren Waste Free Oceans kapsamında, denizlerdeki atıklar balıkçılar tarafından özel ağlarla toplanıyor ve geri dönüşüme kazandırılıyor. Yavuz Eroğlu aynı zamanda projenin Türkiye ayağını, “ Mutlu Balıklar” adıyla yönetti.

Eroğlu, 2012 Haziran ayında Avrupa Plastik Üreticileri Birliği İcra Kurulu Üyeliği’ne seçilen ilk Türk oldu. Harvard Üniversitesi’nin kuruluşu olan AllWorld Network, Dubai’de yapılan 3. Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde, Yavuz Eroğlu’na girişimcilik konusunda yaptığı çalışmalar ve bir ilk olan Filistin’deki sanayi yatırımı nedeniyle Zirve Özel Ödülü’nü verdi.

Yavuz Eroğlu, geçmiş dönemde PAGEV ve PAGDER’in Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. İngilizce ve Almanca bilen Eroğlu, üç çocuk babasıdır.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5