PAGEV Öğrenci-Sanayici Buluşmasının Konuğu Akümsan Satış Müdürü Eren Ünlü oldu

PAGEV tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan ikinci okul olan Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler, öğrenci-sanayici buluşmaları ile plastik ve plastik sanayini yakından tanıma fırsatı bulmaya devam ediyor. PAGEV ve okul idaresi tarafından düzenlenen Öğrenci-Sanayici Buluşmasının bu ayki konuğu, Akümsan Satış Müdürü Eren Ünlü oldu. Etkinlik, 300 öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerin; plastik ile ilgili oluşmuş yargılarını ve beklentilerini berraklaştıracak ve okul sonrası iş yaşamlarına en hızlı biçimde uyum sağlamalarını amaçlayan etkinliğe; Akümsan Satış Müdürü Eren Ünlü ve PAGEV Genel Sekreteri Ertan Güneş katıldılar.

PAGEV Genel Sekreteri Ertan Güneş yaptığı açılış konuşmasında plastik sektörünün ihtiyaç duyduğu yetişmiş personel ihtiyacı sorunun çözümünde kilit rol oynayan Mesleki ve Teknik Liselerin önemine dikkat çekerek, PAGEV olarak 1500 öğrenci kapasiteli PAGEV Lisemizden mezun olan öğrencilerimizin sektöre daha hızlı entegre olabilmeleri için her türlü desteği sağladıklarını da kaydetti.

PAGEV Öğrenci-Sanayici Buluşmasını etkinliğinin konuğu olan Akümsan Satış Müdürü Eren Ünlü; öğrenci-sanayici buluşmasının gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Plastik sektörünün dünyada ve Türkiye’de her geçen yıl büyüyen bir sektör olduğunu vurgulayan Eren ünlü, Türkiye için de önemli olan bu sektörün ancak yetişmiş iş gücüyle daha ileriye taşınmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

Eren Ünlü sunumunda 1979 yılından bu yana otomotiv ve endüstriyel akü üreticilerine plastik malzemeler üretimi yapan Akümsan’daki süreçlerden bahsederek, son dönemde özellikle telekomünikasyon, yenilenebilir enerji sistemleri ve elektrikli endüstriyel taşıma araçları alanlarında katma değeri yüksek ürünler üretebilmek için gerekli teknik niteliklere sahip insan gücünün eksikliğine dikkat çekti.

Firma içerisindeki başarı hikayelerine de değinen Ünlü, bu bağlamda yenilikçi, araştırmacı, işini seven ve gelişmeye açık olan tüm öğrencilerin plastik sektöründe yerlerinin hazır olduğunun da altını çizdi.


Sunumunun ardından yaklaşık 1,5 saat öğrencilerle bire bir sohbet eden Ünlü, kendisine yöneltilen tüm sorulara da ilgi ile cevap verdi. Ünlü, öğrencilerimizin plastik ve plastik sektörünü yakından tanımalarına ön ayak olan bu etkinliklerin, gençlerin geleceğini bu sektörde şekillendirmeleri yolunda son derece olumlu etkiler yarattığını da belirtti.

PAGEV tarafından gerçekleştirilen Öğrenci-Sanayi Buluşmaları; okullarımızda eğitim gören gençlerin plastik işletmelerini ziyaretleri ve okullarında yapılan konferanslar ile plastik sektörümüzün ölçeğini daha iyi tanımlarına ön ayak olmaktadır.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5