PAGEV-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İŞBİRLİĞİYLE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE "ÇORBADA KAŞIĞIMIZ OLSUN" KAMPANYASI

PAGEV Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL); hastane ve huzur evleri için tek kullanımlık çatal, kaşık, bıçak üretimine başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve PAGEV koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir iş birliğini hayata geçirdi. PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, başta karantina merkezleri, hastaneler ve huzur evleri olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılmak üzere tek kullanımlık plastik çatal, kaşık, bıçak üretimine başlandı. PAGEV Gebze MTAL’de gönüllü öğretmenler tarafından aylık yaklaşık bir milyon adet tek kullanımlık plastik ürünlerin üretimi yapılacak.

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Salgınla mücadelede hijyen öne çıkıyor. Sosyal mesafelerden bahsedilen bu süreçte kişiye özel tek kullanımlık ürünlerin kullanımı da önem kazanıyor. Tek kullanımlık ürünlere artan ihtiyacın karşılanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve PAGEV iş birliği yaptı. Bu kapsamda PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki gönüllü öğretmenler ülkemizin ihtiyacı olan tek kullanımlık plastik kaşık, çatal, bıçak üretimini gerçekleştirecek. “Çorbada kaşığımız olsun” projesinin ilk etabı plastik kaşık üretimi ile başladı.

PAGEV Gebze MTAL ile koronavirüs ile mücadeleye destek verecek…

İş tabanlı eğitim verdikleri PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde örnek sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini söyleyen PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça “Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği halinde başlattığımız ‘Çorbada kaşığımız olsun’ kampanyası ile ülkemizin koronavirüse karşı mücadelesine destek veriyoruz. PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyelerinde ürettiğimiz tek kullanımlık çatal, kaşık, bıçak gibi ürünleri başta karantina merkezleri, hastaneler ve huzur evleri olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlere ücretsiz olarak gönderiyoruz. Koronavirüs salgınının önlenmesinde tek kullanımlık ürünler önemli bir rol oynuyor. İnsanların beslenme ihtiyacı ve gıdaya olan talebin hijyenik koşullarda sağlanması için ambalaj ve tek kullanımlık ürünler hayati öneme sahip. Koronavirüs salgınının arttığı şu günlerde hiç kimse, bir diğerinin kullandığı kaşığı, çatalı, bardağı, kabı kullanmak istemiyor. Salgın riskinin azaltılması için Bakanlıklardan da iş yerlerinde mutlaka tek kullanımlık ürünlerin tercih edilmesine dönük uyarılar geliyor. Eskiden fabrikalardaki yemekhanelerde kullanılan metal tabldot ve porselen tabak yerine artık tek kullanımlık plastik kaplara geçildi. İnsan sağlığını korumamız ve gıdayı hijyenik olarak tüketmemiz için tek kullanımlık plastikler kritik önem taşıyor. PAGEV olarak koronavirüse karşı yürüttüğümüz toplumsal mücadeleye okullarımızda tek kullanımlık ürünler üretip ihtiyaç duyulan yerlere göndererek katkı sağlıyoruz. Projenin hayata geçmesi için katkı sunan Uzman Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Türk’e, üretimi gönüllü olarak üstlenen kıymetli PAGEV Gebze MTAL öğretmenlerine ve diğer tüm sektör paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Koronavirüs salgınının ardından özellikle hijyen ve temizliğin önemli bir boyuta ulaştığına dikkat çeken PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş, bu süreçte öncelikli olarak karantina merkezleri ve hastanelerdeki tek kullanımlık kaşık ihtiyacını karşılamak için PAGEV okulları olarak üretime başladıklarını ifade ederek şunları söyledi: “İlk etapta aylık yaklaşık 1 milyon adet plastik tek kullanımlık kaşık üretmeyi planlıyoruz. Gönüllü öğretmenlerimiz üretime katkı vererek ülkemizin bu zor günlerinde ihtiyaç duyulan tek kullanımlık plastik üretimini gerçekleştiriyor. Birlik içinde bir çalışma yapıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Güç birliğine ve toplum için fedakarlığa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde PAGEV öncülüğünde birleşen Türkiye Plastik Sanayi, korona virüs salgını ile birlikte sağlık ve hijyen sektörüne yönelik yurtiçinde üretilmeyen veya salgın sebebiyle ihtiyacı karşılamayan ürünlerin Türkiye’de üretimine öncülük etti.

Yapılan yatırımlarla sağlık personeli için; şeffaf yüz siperliği, maske, hijyenik tulum üretilmeye başlandı. Plastik Sanayi kendi çalışmaları yanında, bu konuda emek harcayan diğer tüm paydaşlara da katkı vermeyi sürdürdü. Nitekim üç boyutlu yazıcılarda sağlık çalışanları için Siperlik üreten “3BoyutluDestek” gibi gönüllülere hammadde tedarikinde yardımda bulundu.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3