PAGEV MESSİ HAYRANI MURTAZA’NIN HİKAYESİNE KAYITSIZ KALMADI
Afganlı Minik Messi’ye İspanya’ya giden yolu Türk Plastikçiler açtı
Dünyamızın nüfusu 7 Milyarı aştı. Bu sayıda insanı beslemek, barındırmak için kaynakları daha verimli kullanmak gerekli. Plastik, bu anlamda tüm insanlığın hizmetinde. Ucuz ve kolay üretilen, renkten renge, şekilden şekle giren, bazen çelikten sert, bazen ipekten yumuşak bir malzeme olan plastik insan hayatının her noktasında yer almakta.
Ekonomik oluşu sayesinde, Dünya’nın en yoksul insan kitlesinin bile kolaylıkla ulaşabileceği bir malzeme plastik. Giysilerimizde, gıdaların korunmasında, su ihtiyacının karşılanmasında, kullandığımız tüm elektronik aletlerde, ulaşımda, sağlıkta, tıpta her an aklımıza gelebilecek her konuda plastiksiz bir yaşamın olamayacağı yadsınamaz. Nitekim Afganistan’ın Gazni vilayetinin Cağori ilçesinde bölgenin en yoksul köylerinden birinde yaşayan ve kimliği bile olmayan 5 yaşındaki Murtaza Ahmedi bile hayallerini Plastik’le gerçekleştirebiliyor.
Plastik poşetten yaptığı Messi formasıyla tüm dünyayı duygulandıran Afganistanlı Murtaza Ahmedi’ye ilk ulaşan Türk plastikçileri oldu. Vakfımız PAGEV, haberlerin çıktığı ilk günden itibaren minik futbol tutkununun hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçerek, Afganistan Başkonsolosluğu ve Kabil Türkiye Büyükelçiliği ile yürüttüğü çalışmalar sonucunda kimsenin ulaşamadığı küçük Murtaza’yı Afganistan’da yaşadığı köyde buldu. Messi hayranı küçük çocuğun hayallerine ulaşması için girişimlerde bulunan Vakfımız PAGEV, çocuğun ilk önce nüfus cüzdanı ve pasaportunu çıkardı. İspanyol Futbol Federasyonu’nun da devreye girmesiyle Murtaza’ya Messi ile tanışmak üzere İspanya yolu açıldı.
Geçtiğimiz haftadan bu yana Afganistan Başkonsolosluğu ve Kabil Türkiye Büyükelçiliği ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda Murtaza Ahmedi’nin yaşadığı yere ulaştık. Bu yoğun görüşmeler zincirinde; Afganistan’ın Türkiye Başkonsolosu Sn. Abdul Malik Quraisi, Afganistan Konsolosu Sn. Hatif Hashemi ile Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçimiz Sn. Ali Sait Akın’ın önemli katkıları oldu. PAGEV olarak Murtaza Ahmedi ve babasına kısa sürede konsolosluğumuzun da yardımları ile Başkent Kabil’e yaklaşık 189 kilometre mesafedeki dağlık köylerinde ulaştık. Öncelikle çocuğun kimliğinin ve pasaportunun çıkarılması gerekiyordu. Bu işlemlerin yapılabilmesi ve başkent Kabil’e sağ salim ulaşabilmeleri için bölgede süren çatışmaların durmasını bekledik. Ardından Murtaza ve babasının askeri koruma eşliğinde Kabil’e transferleri sağlandı. Bu noktada Türk Büyükelçiliğimizin de özellikle hızlı vize çıkarılması konusunda tam desteklerini aldık. Yapılan resmi işlemlerin ardından Murtaza Ahmedi’nin kimlik ve pasaport işlemleri çok kısa bir süreçte tamamlandı. Böylece hayallerine giden ilk yolu açmış olduk. Sektörümüzün insani değerler çerçevesinde gösterdiği bu çaba Afganistan Büyükelçiliğinin, Türkiye Plastik Sektörümüz adına PAGEV’e devlet takdiri verilmesi ile de onurlandırılmıştır.
Tüm bu süreçte yapılan çalışmaları Afganistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Kabil’deki Türk Büyükelçiliği ile işbirliği içerisinde yürüttüklerini söyleyen PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu: "Plastik bir poşet bu minik kardeşimizin hayallerini bir nebze gerçekleştirmiştir. Bizim hep söylediğimiz Plastiğin toplumun en düşük gelirli bireylerine bile ulaşabilen asrımızın malzemesi olduğu tezimizin de bir kanıtıdır, Murtaza... Minik kardeşimizin hayallerine giden yolda Messi ile buluşmasına ön ayak olduğumuz için mutluluk duyuyoruz" dedi.