PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Şenyayla Plastik tesislerini incelediler

PAGEV tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan ikinci okul olan Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler, bu eğitim ve öğretim döneminde de plastik ve plastik sanayini yakından tanıma fırsatı buluyorlar. PAGEV Öğrenci - Sanayici Buluşması kapsamında sektörün önemli plastik işletmelerine götürdüğümüz öğrenciler, plastiğin tüm üretim aşamalarını yerinde görme ve gelecek planlamalarına dair tüm sorularına cevap bulma fırsatı bulmaktalar. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri olan donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerimizin; plastik ile ilgili beklentilerini netleştirecek, ufuklarını açacak ve okul sonrası iş yaşamlarına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını amaçlayan etkinliğin bu etabı Şenyayla Plastik tesislerinde gerçekleştirildi. Şenyayla Plastik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yayla’nın ev sahipliğinde gerçekleşen PAGEV Öğrenci - Sanayici Buluşmasına; PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Genel Sekreteri Ertan Güneş, Şenyayla Plastik Fabrika Müdürleri Selim Yayla ve Ahmet Baş ile Üretim Planlama Müdürü Mehmet Özkara ve okulumuzun öğrencileri katıldılar.

Şenyayla Plastik tesislerini yerinde görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, son teknoloji üretimin tüm aşamalarını da incelediler. Programda; kalıphane, hammadde kısmı ve üretim aşamalarını firmanın yetkili uzmanlarının anlatımı eşliğinde uygulamalı gören öğrenciler üretimi de canlı olarak izleme imkanı buldular.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Şenyayla Plastik yöneticileri, öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak, plastik sektöründe genç, istekli, teknolojiyi takip eden ve gelişmeye açık insanlara fazlasıyla ihtiyaç duyulduğunu da ifade ettiler.

Şenyayla tesisleri inceleme programı, öğrenciler tarafından son derece faydalı bulundu. Programın son kısmında plastik ve sektörle ilgili sorularına da yanıt bulan öğrencilerimiz, sektörün ölçeği ve büyüklüğü hakkında daha somut bilgilere ulaşma fırsatı da buldular.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5