PAGEV, Marmara Üniversitesi'nin düzenlediği Kariyer Günleri’nde, Plastik ve Plastik Sektörünü anlattı…

PAGEV, Marmara Üniversitesi'nin düzenlediği Kariyer Günleri’nde, Plastik ve Plastik Sektörünü anlattı…

Marmara Üniveritesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen "I. Metalurji Kariyer Günleri" etkinliği, 22 Mayıs 2015 tarihinde Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kariyer günlerine konuşmacı olarak PAGEV Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Kadir Topuçar, İz Baskı Genel Müdür Yardımcısı Nilhan Tanık, Zirve Polimer Genel Müdürü Arif Yılmaz ile Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Boztoprak ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve PAGEV Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öksüz, etkinliğe katılım gösteren sanayicilere ve öğrencilere teşekkür ederek, sanayi-üniversite dayanışmasına dikkat çeken bir konuşma yaparak, PAGEV’in geçmişten bu yana devam ettirdiği çalışmaları da aktardı.

Açılış konuşmasının ardından PAGEV’in hazırladığı "PAGEV ve PLASTİK’in hayatımızdaki yeri" ile ilgili film büyük ilgi gördü. Etkinliğe, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı adına katılan PAGEV Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi ve ENGEL Türkiye Genel Müdürü Kadir Topuçar, PAGEV ve plastik sektörü ile ilgili detaylı bilgiler veren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından hayat tecrübelerini öğrencilere aktaran Topuçar, çalışma hayatına erken yaşlarda başlamanın vereceği avantajlardan bahsederek, öğrencilerin bu yönde hayatlarını planlamalarının önemine değindi. Öğrenciler tarafından yöneltilen soruların ardından, Kadir Topuçar böyle bir etkinliğe davet edilmekten duyduğu mutluluğu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Davetlilerden konuşmacı olarak etkinliğe katılan İz Baskı Genel Müdür Yardımcısı Nilhan Tanık, İz Baskı hakkında verdiği detaylı bilgilerin ardından, bu sektöre nasıl girdiği ve ne tür zorluklar yaşadığıyla ilgili deneyimleri öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilerin ufkunu açan konuşmalar yapan Tanık, öğrencilere sanayiye entegre olma hususunda, İz Baskı olarak, tüm imkanlarını kullanacaklarını belirtti. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Tanık, öğrenciler tarafından yöneltilen soruların ardından konuşmasını sonlandırdı.

Zirve Polimer Genel Müdürü olan ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi Teknik eğitim Fakültesi mezunu Arif Yılmaz, Zirve Polimer hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere çalışma hayatına başlamadan önce yapmaları gereken deneyimlerini aktaran Yılmaz, "mutlaka bir hedefiniz olsun" mesajını vererek öğrencilere rehberlik etti. Yılmaz, kendisinin de mezun olduğu okulda bu havayı tekrar solumaktan gurur duyduğunu dile getirerek, herkese teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda, tüm konuşmacılara, adlarına dikilen 3 fidan karşılığında, Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öksüz tarafından bir plaket takdim edildi. Plaket töreni sonrasında, Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öksüz eşliğinde katılımcılar, öğrencilerin eğitim gördüğü Plastik Teknolojisi Uygulama Laboratuarı ve Polimer ve Kompozit Malzeme Laboratuarlarını inceleme fırsatı da buldular.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5