PAGEV Onur Kurulu, Sektördeki Haksız Rekabeti Engelleyecek!
PAGEV üye buluşmalarına İstanbul 6. Bölge ile devam etti. Türkiye sanayisinin ve ekonomisinin bel kemiği, plastik sektörünün ise üretim ve ihracattaki kalbi olan İstanbul’daki üyeleri ile bir araya gelen PAGEV, sektörün sorunları ve gelecek stratejileri ile ilgili önerilerini dinledi.
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektörün nabzını üyeleriyle birlikte tutmaya devam ediyor. PAGEV, faaliyetlerini üyeleriyle paylaşmak ve üyelerinin önerileriyle gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla düzenlediği İstişare Toplantıları’nın 6.’sını 8 Şubat 2017 tarihinde Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirdi. Toplantıya PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Sektör temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda PAGEV tanıtım ve nostalji filmlerinin gösteriminin ardından bir konuşma yapan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, yakın dönemde gerçekleşen ve hedeflenen faaliyetleri detaylı bir biçimde üyelerle paylaştı.
PAGEV Onur Kurulu, Sektörde Etik Değerleri Öne Çıkaracak!
PAGEV Üyelerince sık sık dile getirilen haksız rekabete ilişkin beklentiye istinaden, Vakıf öncülüğünde bir “Onur Kurulu” kurulması yönündeki talepler çerçevesinde açıklama yapan Başkan Eroğlu, haksız rekabetin standartlara uygun üretim yapan firmalarımıza zarar vererek sektörün daha katma değerli ürün üretmesine de engel teşkil ettiğini söyleyerek, bu konuda PAGEV olarak gerekli inisiyatifi kullanma noktasında PAGEV tüzüğünde gerekli değişikliği yaparak üyelerin Onur Kurulu isteklerini mutlaka uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Böylelikle haksız rekabetin önüne geçerek, etik kurallar çerçevesinde faaliyet gösteren firmalarımızın da üretim şevklerinin artacağına inandıklarını da belirtti.
Son olarak toplantıda PAGEV üyesi firmalar, çalışmalar hakkındaki görüşlerini ve beklentilerini aktardılar.
Son iki ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz Üye İstişare toplantılarımızda, üyelerimizin %90’ıyla bir araya gelerek, görüş ve önerilerini alma imkanı bulduk. Üyelerimizin fikirlerini daha rahat ifade imkanı olması için maksimum 80 üyelik gruplar halinde bugüne kadar 8 toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz Ege Bölgesi - İzmir Toplantısı ile bu seneki istişare toplantılarımızı tamamlayacağız.
İstanbul plastik sektörü
Türkiye sanayisi ve ekonominin kalbinin attığı İstanbul, en önemli üretim ve ihracat kalemlerinden biri olan plastik sektöründen aldığı payı büyütüyor. İstanbul’da 4 bin plastik firması faaliyet gösterirken 130 bin kişiye istihdam sağlanıyor.
2016 yılında miktarda yaklaşık 5 milyon ton, değerde ise 20 milyar dolarlık üretim gerçekleştiren İstanbullu plastikçiler, ekonomiye 8 milyar dolarlık katma değer yarattı. İhracatları da geçtiğimiz yıl miktarda 1,3 milyon ton, değerde 3 milyar dolara ulaştı. 2016’da İstanbul’dan yapılan yurtiçi satış ise miktar bazında 7,7 milyon ton, değer bazında ise 23 milyar dolar oldu.