PAGEV’in Öğrenci Sanayi Buluşmasında, Gebze PAGEV okulu öğrencileri, BENOPLAST Yalova tesislerini incelediler...

PAGEV’ in Öğrenci - Sanayi Buluşmasında, Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, BENOPLAST Yalova tesislerini incelediler

PAGEV’ in sürdürdüğü “Öğrenci - Sanayi Buluşması Etkinliği” çerçevesinde düzenlenen fabrika gezileri ve plastik sektörünün duayenleri ile gerçekleşen buluşmalar, öğrencileri sektöre hızlı bir biçimde adapte etmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda PAGEV okullarında okuyan öğrencilerimiz, plastik ve plastik sanayini yakından tanıma fırsatı bulmaktalar. Bu amaçla, Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 50 kişilik öğrenci grubu, öğretmenleri eşliğinde Yalova Sanayi Bölgesi’nde bulunan PAGEV Üyelerinden Benoplast firmasının tesislerinde üretim sahasını canlı anlatım eşliğinde inceleme fırsatı elde ettiler.

PAGEV Genel Sekreter V. Ertan Güneş, Benoplast Fabrika Müdürü Cevdet Özalp, Benoplast Üretim Yöneticisi Ömer Cengiz, Benoplast Personel ve İdari İşler Şefi Nezahat Ölmez, Benoplast İSG Uzmanı Deniz Kut'un da katıldığı incelemede, Benoplast Üretim Yöneticisi Ömer Cengiz tarafından gerçekleştirilen anlatımla, plastik üretim teknolojileri ile ilgili bilgilendirilen öğrenciler, yakın gelecekte yer alacakları sektörle ilgili önemli bilgilere de ulaştılar.

Benoplast Tesislerinde hammadde, kalıp, ürün baskı dahil tüm üretim aşamalarını brifing eşliğinde canlı olarak inceleyen öğrenciler, plastik üretimi ile ilgili merak ettikleri bir çok soruya da yanıt bulma fırsatına kavuştular. Tesis turunun ardından Benoplast Toplantı Salonunda yapılan plastik sektörü ve gençlerimizin geleceğinin konuşulduğu görüşmede; öğrencilerimize Fabrika Müdürü Cevdet Özalp ve Üretim Yöneticisi Ömer Cengiz tarafından geleceklerini yönlendirmelerine katkı sağlayacak detaylı bir brifing verilerek öğrencilerin soruları yanıt buldu.

Teknik liselerde eğitim alırken güncel teknolojiyi pratik anlamda görme imkanı olmayan öğrenciler, Türk sanayiine 2005'ten beri hizmet veren; Gıda, tarım, otomotiv, lojistik, elektronik, kimya ve tekstil gibi birçok sektörde gereksinim duyulan, “taşıma ve depolamaya” yönelik ürün sistemleri ve çözümleri sunan Benoplast firmasını ziyaret etme fırsatını bularak, plastik sektörünün üretim ve kalite zenginliğine de tanık oldular.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5