PAGEV’in imaj reklamını 73 milyon kişi izledi

PAGEV Danışma Kurulu, 12 Mart 2020 tarihinde Hilton Bosphorus Otel’de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. PAGEV’in plastiklerin hayatımızdaki yeri ve geri dönüşüm konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirdiği kampanyanın devamı ve plastik sektörünün gündemindeki gelişmelerin görüşüldüğü toplantı geniş katılımla gerçekleşti. “Plastiğin doğada yeri yok, hayatımızda yeri çok” sloganı ile televizyon, radyo ve sosyal medya kanallarında yürütülen kampanyanın çok başarılı olduğu belirtildi. Kampanyanın devam etmesi gerektiği vurgulanırken geri dönüşüm başta olmak üzere devamında verilebilecek mesajlar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Çin’de başlayan ve dalga dalga dünyaya yayılan Koronavirüs salgını, Geri Kazanım Katkı Payı (GEKAP) uygulaması, mesleki eğitim gibi konu başlıkları da gündeme geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan PAGEV Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurseli Uyanık, PAGEV Danışma Kurulu Toplantısının tam katılımla toplandığını belirterek katılımcılara teşekkür etti ve 30 yıllık PAGEV tarihindeki en geniş üye katılımıyla yapılan Genel Kurul’da oybirliğiyle Başkanlığa seçilen Yavuz Eroğlu’nu kutladı. PAGEV Danışma Kurulu Toplantısının bir numaralı gündem başlığının PAGEV kampanyasının devamı ve hızı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nurseli Uyanık’ın ardından kürsüye gelen PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, konuşmasında koronavirüs salgınından bahsederek şunları söyledi: “Biz sektör temsilcileri olarak bugüne kadar plastiklerin doğanın, çevrenin korunmasına büyük katkıları olduğunu söyledik. Plastikler hijyen için elzemdir dedik. Koronavirüs salgınına baktığımızda toplumun en çok ihtiyaç duyduğu şey plastik. Sağlık görevlilerinin giysilerinden kullanılan aletlere kadar her şey plastik. Bu salgının yayılmasını engellemek konusunda tek kullanımlık plastiklere ve ambalajlara büyük ihtiyaç var. ‘Kullan-at’ ürünlerin geri dönüştürüldüğünde en etkili çözüm oldukları net olarak ortaya çıktı. Plastik sektörünün yaptığı ürünler şehirli yaşamın olmazsa olmazı… Plastik sektörü olarak bizim vurgulamamız gereken noktalardan biri bu olmalı. Bunları daha iyi anlatmalıyız. Plastiklerin yaşama katkısı, hayatımızdaki yeri konusunda bilinç ve farkındalık yaratmaya yönelik “Plastiğin doğada yeri yok, hayatımızda işi çok” kampanyası da Danışma Kurulumuzun fikridir. Danışma Kurulu’nda yaptığımız beyin fırtınasının sonuçları, görüşülen noktalar ve fikirler, kampanyanın ana hareket noktasını oluşturdu. Plastiklere karşı yürütülen haksız suçlamalar karşısında savunmadan çıkıp aksiyona geçtik. “Plastikler vazgeçilmez” mesajını burada verdik. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra hangi mesajları vermeliyiz, bunları konuşmak için toplandık. Katılımınız ve değerli katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, sosyal medya kanallarından aldıkları geri bildirimlerin önemli olduğunu, Örneğin; plastiğin geri dönüştürüldüğünü bilmeyen çok fazla kişinin olduğuna dikkat çekti.

PAGEV Başkan Yardımcısı Ali Zeki Karadeniz, plastiklerin hayatımızdaki yerini vurgulayan PAGEV kampanyası ile ilgili gerçekleştirdiği sunumda kampanyanın ölçümlenen sonuçlarını paylaştı. Kampanya filminin uzun ve kısa versiyonlarının televizyon yayınları ile 51 milyon kişiye, radyo yayınları ile 1,9 milyon kişiye ulaşıldığını belirten Karadeniz, dijital mecralarda da başarılı bir kampanya yürütüldüğünü sadece Youtube’da 18 milyon kişinin kampanya filmini izlediğini vurguladı. Ali Zeki Karadeniz, “Bu fitili Danışma Kurulu ateşledi, değerli katkılarınız için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

PAGEV Danışma Kurulu Toplantısı, Prof. Dr. Nurseli Uyanık’ın yönetiminde, üyelerin söz alarak görüşlerini paylaşması ile devam etti. Toplantıda kampanyanın başarısı ve devamı yönünde görüşler ağırlık kazanırken özellikle geri dönüşümün önemi üzerinde duruldu. Plastiklerin doğaya zarar vermeyen, geri dönüştürülebilen ve hayatımız için vazgeçilmez ürünler olduğu vurgusu yapıldı. Kampanya kapsamında okullarda geri dönüşüm eğitimi verilmesi, çocuklara yönelik eğitici faaliyetler yürütülmesi önerileri de getirildi.

Bir diğer öne çıkan tartışma konusu ise koronavirüs salgınının plastiklerin toplum sağlığındaki önemi ve rolünü gündeme getirmesi oldu. Özellikle tek kullanımlık plastiklerin kalabalık ortamlarda hijyen sağlayan yönünü vurgulamak üzere harekete geçilmesi gerektiğinin altı çizildi.

PAGEV Danışma Kurulu Toplantısında yapılan görüşmelerin sonunda düzenlenen törende geçmiş dönemlerde PAGEV Yönetim Kurulu’nda görev yaparak sektöre hizmet etmiş isimlere şükran beratları takdim edildi. Başkan Eroğlu; “İşlerinden fedakarlık ederek, sektöre hizmet eden değerli meslektaşlarımıza sektörümüz adına bu tür etkinliklerimizde sizlerin adına şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Bundan sonraki etkinliklerimizde de yine geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyelerimize sizler adına şükranlarımızı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PAGEV Eğitim Başdanışmanı Prof. Dr. Tekin Arda, törenin ardından bir konuşma yaptı ve hidrojen enerjisi ile bu konuda enerji üretime dayanan projesi hakkında bilgiler verdi. Arda, “Hidrojen en temiz, en etkili, en hafif ve yenilenebilir enerji türüdür. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin en etkili ve kalıcı çözümü olarak da hidrojen gösterilmiştir. 1997 yılından bu yana bu konuda çalışmalar yapıyorum. Yüksek katma değerli ve inovatif projemiz kapsamında hidrojen gazından elektrik enerjisi üretebiliyoruz. 2100 yılında fosil enerji kaynakları tamamen tükenecektir. Hammadde ve enerji olmazsa üretim yapamayız. Tüm sanayicilerimize enerji krizine girmeden bu önemli konuya eğilmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5