PAGEV Heyeti, Züchex Fuarı’nda Züccaciye Sektörü ile bir araya geldi

Züccaciye sektörünü bir araya getiren Uluslararası Züccaciye ve Hediyelik Eşya ve Elektrikli Ev Aletleri Fuarı (ZUCHEX), Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı.. ZUCHEX Fuarı'nda; züccaciye, ev tekstili, hediyelik ve dekoratif eşya, elektrikli ev aletleri, plastik ev gereçleri gibi birçok ürün sergilendi. Eylül ayında yapılan fuara sektör mensubu 500 firma katılım gösterdi.

Vakfımızın bir çok üyesinin de stantlı olarak yer aldığı fuara PAGEV Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet ile çalışma ziyareti gerçekleştirildi. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, EVSİD Başkanı ve PAGEV Yönetim Kurulu Üyesi Burak Önder ile Yönetim Kurulu Üyeleri Eren Ünlü ve Orhan Göçer’den oluşan heyet plastik sektöründe mutfak eşyaları alanında iştigal eden sektör temsilcileri ile bir araya geldiler. Sektörün genel durumu, gelişimi, sorun ve çözüm imkanları çerçevesinde gerçekleşen ziyaretler son derece verimli geçti.

2017 yılının ilk 6 ayında plastik ihracatında en dikkat çeken yükseliş ise plastik ev ve mutfak eşyaları ürün grubundan geldi. Mutfaklarımızın vazgeçilmezi plastik ürünleri dünyanın pek çok ülkesine ihraç eden sektör 197 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken değer bazında artış yüzde 30’u buldu. Miktar bazındaki ihracat ise yüzde 13 artışla 70 bin tona yükseldi. Sektörün ilk yarı ihracatını sırtlayan plastik ve mutfak eşyaları ihracatının 2017 yılı tamamında 2016’ya kıyasla yüzde 11 artış göstermesi ve yaklaşık 400 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5