PAGEV heyeti, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi’ni inceledi
PAGEV heyeti, DuPont Türkiye yöneticileri ile bir araya gelerek, sektörel konular ile ilgili görüş alışverişinde bulunmanın yanı sıra, DuPont İnovasyon Merkezi’ni de inceledi. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV Eğitim, Ar-Ge ve İnovasyon Koordinatörü Prof. Dr. Tekin Arda ve Plastik Dergisi Yayın Yönetmeni Ertan Güneş’ten oluşan PAGEV heyeti, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi Lideri Mehmet Demiray’ın kapsamlı sunumunu izleyerek karşılıklı görüş alış verişinde bulundular. DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi Lideri Mehmet Demiray, 200 yıldan daha uzun süredir yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler yoluyla, global pazarlara birinci sınıf bilim ve mühendislik getiren DuPont’un pazar odaklı yeniliklerinin; tarım, gıda, elektronik, iletişim, emniyet, yapı ve inşaat, nakliye ve konfeksiyon dahil dünya pazarlarına hizmet verdiğini ve yeni ürünler ile patentleri piyasa sürdüğünü vurguladı.
Mehmet Demiray önümüzdeki 40 yıl içerisinde dünya genelinde gıda ihtiyacının % 70, enerji ihtiyacının ise % 53 oranında artacağını söyleyerek, DuPont olarak dünyanın yakın zaman içerisinde yaşayacağı bu sorunlara yönelik inovatif çalışmalar sürdürdüklerini de belirtti. Demiray; “İnsanlar için yeterli, sağlıklı ve besleyici gıda sağlanması, insanlığın karşılaştığı en önemli sorunlardan biridir. Artan bir nüfusun ihtiyaçlarının karşılanmasına bu şekilde odaklanılması, gelişen ülkelerin kalkınmasına yardım edecek ve tüm dünyada ekonomik büyümeyi teşvik edecektir. Diğer yandan da, enerji talebi artarken fosil yakıt kaynağı artmayacaktır. Artan bir nüfusla, mevcut kaynakları mümkün olduğunca verimli ve etkili kullanmamız ve aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın en iyi yollarını bulmamız gerekecektir. Bu dönüşümler, yeni sektörleri canlandıracak ve temiz ekonomiye güç verecektir” dedi.
DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi Lideri Mehmet Demiray, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezinin, bilim firması DuPont’un dünyadaki on birinci, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde açtığı üçüncü İnovasyon Merkezi olduğunu belirterek, hızla artan dünya nüfusuyla birlikte gelen zorlu sorunlara, yıllık 2.1 Milyar Dolar küresel Ar-Ge yatırımı ile yanıt veren DuPont’un dünya genelinde 150 bilim laboratuarı ve Ar-Ge Merkezi ve 10 Bin bilim insanı ile yenilikçi teknolojileri geliştirmeyi sürdürdüğünü söyledi.
PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV’in kuruluş misyonunun eğitim ve Ar-Ge olması nedeniyle bilimsel çalışmalara çok önem verdiklerini söyleyerek, kurulan 2 okulun yanı sıra, bir çok okul ile sürdürülen plastik eğitim çalışmalarında da değindi. Dünya üzerinde bulunan doğal kaynakların gitgide azaldığı gerçekliği ile çevre politikalarına ve doğal kaynakları sürdürülebilir kılma adına da değişik proje ve çalışmalar içerisinde olduklarını aktaran Eroğlu, PAGEV İktisadi İşletmesi PAGÇEV ve deniz kıyılarının yüzeylerinde yer alan tüm atıkların temizlenmesini hedefleyen MUTLU BALIKLAR projelerini de anlattı.
PAGEV Eğitim, Ar-Ge ve İnovasyon Koordinatörü Prof. Dr. Tekin Arda’da geçmişten bu yana PAGEV’in plastik sektörüne yönelik yaptığı eğitim, Ar-Ge ve inovasyon projelerini anlatarak, önümüzdeki süreçte planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.
Görüşmelerin ardından DuPont Türkiye Mühendislik Polimerleri Satış ve Pazarlama Müdürü Hasan Çamur PAGEV heyetine DuPont’un dünya genelinde geliştirdiği mühendislik ürünlerini ve otomotiv sanayisine yönelik geliştirdiği plastik ürünleri ve aksamları anlatan bir brifing verdi. DuPont Ambalaj ve Sanayi Polimerleri Satış ve Geliştirme Uzmanı Özgür Kayan’da, ambalaj, kaynakları uzun süre muhafaza edebilen gıda ambalajları ve sanayide değişik alanlarda kullanılan DuPont polimer ürünleri hakkında bilgilendirmede bulundu.