PAGEV Gebze Okulunda Çevre Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Çevre Haftası kapsamında, çevre bilincini geliştirmek, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında lise öğrencileri ile farkındalık oluşturmak amacı ile GEPOSB (Gebze Plastikçileri Organize Sanayi Bölgesi) ve Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile çevre etkinliği gerçekleştirildi. PAGEV Lisesi bahçesinde gerçekleşen programa; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, GEPOSB Başkanı Mustafa Koray Kantarcı, PAGEV Genel Sekreteri Ertan Güneş, GEPOSB Bölge Müdürü Murat Üstüntürk, PAGEV Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş ile bölgede yer alan okulların yöneticileri, geri dönüşüm firmaları ve öğrenciler de katılım gösterdiler. PAGEV’in Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi PAGÇEV’de etkinlikler çerçevesinde standlı yer alarak, başta öğrenciler olmak üzere tüm katılımcılara çevre ve geri dönüşüm konularında aydınlatıcı dokumanlar eşliğinde bilgilendirmeler yaptı.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler yaptığı konuşmasında, “GEPOSB içerisinde kurulan PAGEV okulumuzun ve diğer OSB’ler içerisinde kurulmuş ve kurulacak okullarımızın daha çok bu bölgedeki iş yerlerinin ihtiyacı olan insanları yetiştirecek okullar olması lazım. Burada mesleki eğitimler verilerek fabrikaların ihtiyaç duyduğu vasıftaki kişilerin bu eğitimi alıp iş hayatına atılması lazım. Bir taraftan genç işsizlerimiz var diğer taraftan da bütün sektörlerde ciddi şekilde istihdama ihtiyaç var. Özellikle mesleki anlamda nitelikli insan gücüne ihtiyacımız var. Bununla beraber, hepimizin temiz ve yaşanılabilir bir çevreyi çocuklarımıza emanet etmemiz lazım. Bu anlamda çevre ve temizlik anlayışımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım, geri dönüşüme önem vermemiz lazım” dedi. 

Programa katılan Körfez Sümer İlkokulu öğrencileri ise geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları elbiseleri defile eşliğinde sergileyerek katılımcılara çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında önemli mesajlar sundular. Ayrıca “Meslek Liseleri Ailelerle buluşuyor” projesi kapsamında ailelere geri dönüşüm hakkında bilgilendirmeler yapılarak, biriktirilen plastik şişeler geri dönüşüme kazandırılmaktadır.

Gebze PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Erbaş, Çevre etkinliklerine destek veren Gebze Plastikçiler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koray Kantarcı ve ekibine, bugüne kadar ki destekleri için Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Eroğlu ve ekibine teşekkür etti. Çevre haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli aktiviteler ve yarışmalar protokol üyeleri tarafından ilgi ile izlendi. Daha sonra okul bahçesinde kurulan çevre stantları ve geri dönüşüm ürünleri sergisinin gezilmesi ile program tamamlandı.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5