PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Plastik Dünyasını anlattı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun daveti ile online olarak gerçekleşen derse konuk olarak katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, bölüm öğrencilerine ülkemizde ve dünyada plastik sektörü, PAGEV’in ve PAGÇEV’in çevre çalışmaları ve sürdürülebilirlik konuları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinde uzaktan yapılan eğitim kapsamında online olarak gerçekleşen derse katılan Eroğlu, geçtiğimiz günlerde PAGEV tarafından tüm Türkiye’de yapılan “Plastiğin Doğada Yeri Yok, Hayatımızda İşi Çok” temalı kampanyası ve yansımaları hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. Üniversite öğrencileri tarafından yakından izlenilen kampanyanın gençler tarafından da oldukça olumlu ve yararlı olarak karşılanmasından memnuniyet duyduğunu kaydeden Eroğlu, başrolünde Dustin Hoffman’ın yer aldığı 1976 yılı yapımı “The Graduate (Mezun)” filminde yer alan “Gelecek Plastikde” mesajının yer aldığı sahneyi de öğrencilere izletti. PAGEV ve PAGÇEV’in sorumlu endüstri sorunsuz çevre misyonu doğrultusunda yaptığı çalışmaları da öğrencilere aktaran Başkan Eroğlu, geleceğin bilinçli ve eğitimli gençlerde olduğunun da altını çizdi.

Dersin son bölümünde İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğrencilerinin plastik sektörü ve PAGEV ile ilgili yoğun sorularını da yanıtlayan Eroğlu, kendisinin de mezunları arasında olmaktan guru duyduğu İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri ile bir kez daha bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Aynı zamanda PAGEV Danışma Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı olan İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’da başarılı ve örnek bir iş insanı olmasının yanı sıra sivil toplumculuk ve sosyal çalışmalar kapsamında güzel çalışmalar imza atan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ile öğrencileri bir araya getirmekten ayrı bir keyif aldıklarını kaydetti.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5