Oyuncak İhtisas OSB projemizi kamuoyuna Başbakanımız duyurdu..!

Oyuncak İhtisas OSB projemizi kamuoyuna Başbakanımız duyurdu..!

PAGEV plastik sektörünün tüm branşlarına hizmet etme misyonunu taşıyor. Nitekim Plastik mamul, Plastik hammadde ve Plastik Sektörüne yönelik makine ve ekipmanlar konusunda faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Bu çerçevede Plastik Mamul sektörünün en zayıf ve gelişmeye açık alt kolu oyuncak sektörü ile ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sektör yıllarca özellikle Çin’den gelen ucuz işçilikli ürünlerin baskısında çok küçülmüş durumda. Bu sektörümüzün gelişimi için 1 seneyi aşkın süredir çalışmaktayız.

PAGEV olarak her zaman olduğu gibi somut sonuçlar almaya odaklandık. Bugüne kadar oyuncak sektörü ile ilgili yaptığımız çalışmalarda;Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla yaptığımız Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sektör Çalıştayımızda sektörün durumu hakkında bilgi verilmiş ve kendisinden destek talep ettik. (Aralık, 2014)

  • Oyuncak Sektörü; Türkiye’nin 3 yıllık Sanayi Stratejisi Eylem Planı'na dahil edildi.(2015)
  • Gümrüklerde çocuklarımızın sağlığı ve yerli üretim düşünülerek denetimler arttırıldı. (2015)
  • Strateji belgesine "Oyuncak İhtisas OSB" kurulması dahil edildi ve bu konuda çalışmalar başlatıldı.
  • PAGEV tarafından düzenlenen ve Sn. Bakanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Oyuncak Sektörü Çalıştayında tum sektörü biraraya getirerek, sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdik. OSB yeri konusunda sektör oyuncularının görüşlerine göre yer belirlenmesi çalışmalarına başladık. Önceleri Erzurum olarak kamuoyuna yansıyan yer, taleplerimiz dogrutusunda Düzce olarak belirlendi (2015)
  • Yaptığımız toplantılarda Oyuncak Tasarımcıları ve Çizgi Film yapımcıları ile oyuncak üreticilerimizi bir araya getirdik.
  • Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Başkanlığında 26 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenen, tüm Bakanlıkların en üst düzeyde katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye’nin tasarım konusundaki en üst makamı olan “Türk Tasarım Danışma Konseyi"nde, Oyuncak Tasarımı ile ilgili rapor ve sunumumuzu tüm Bakanlıklarla paylaştık.
  • PAGEV bünyesinde "Oyuncak Komitesi" kurduk.
  • Kids Turkey/Toyzeria Fuarı'na PAGEV Oyuncak Komitesi olarak stantlı katılım gerçekleştirdik. Fuarda, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Oyuncak Sektöründen sorumlu Daire Başkanımızla firmalarımızı ziyaret ettik.
  • TÜBİTAK ile ortak Yerli Oyuncak Yarışması organize etme çalışmalarına başladık.
  • Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık'ın teşrifleri ile geçen hafta 23 Nisan etkinliklerinde PAGEV Oyuncak Komitesi olarak yerli oyuncaklarımızla çocuklarımızı buluşturduk. Etkinlik linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Yaptığımız bu çalışmalarda sektörümüzün gelişimi adına meyveleri almaya da başladık. Geçtigimiz hafta Sn. Başbakanımız; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde yürüttüğümüz OSB projesinin en üst düzeyde kabul ve destek gördüğünü verdiği müjde ile ilan etti. İlgili görüntülere buradan ulaşabilirsiniz.

Sn. Başbakanımızın açıklamalarıyla daha da hızlanan süreçte İhtisas OSB'de yer almak için daha önce tarafımıza form gönderen oyuncak firmalarının ekte bulunan revize formu doldurarak tekrar göndermesi gerekliliği hasıl oldu. Daha önce doldurmamış ancak katılmak isteyen sektör mensuplarımız da aynı formu doldurararak başvurabilirler. Ayrıca Oyuncak Üretim Sanayi ya da Oyuncak Sanayine destekleyici ürünleri üreten (hammadde, kalıp, ambalaj, makine, katkılar vb.) firmalarımızın da OSB’de yer alma konusunda başvurularını Ekte bulunan OSB Katılım Talep Formunu doldurarak PAGEV Oyuncak Komitesi'nin oyuncakkomitesi@pagev.net.tr e-posta adresine 4 Mayıs 2015 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar iletmeleri kendi menfaatlerinedir. OSB alanı sınırlı olup, bu konudaki ön taleplerin yer durumuna göre azaltılması veya kabul edilip edilmemesi kesin değildir.

Sizlerin sivil toplum kuruluşu olan PAGEV, yine sizin verdiğiniz sorumluluğun bilincinde, sektörümüzün tümünü kapsayan etkin faaliyetlerine devam ederek, sonuç üretmeye devam edecektir.

Oyuncak İhtisas OSB Ön Talep Formu

Saygılarımızla,

Yavuz EROĞLU
PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5