PAGEV Akademi, Bursa’da OYAK Renault Ekibine
Plastik Enjeksiyon Eğitimi Verdi
PAGEV, eğitim misyonu kapsamında kurduğu Akademi ile proseste verimliliği sağlamak, yüksek maliyetleri düşürmek, karşılaşılan sorunların doğru ve zamanında çözülmesini sağlamak amacıyla, teknik eğitim seminerlerini veriyor.
Son olarak yaşanacak zaman kaybını da azaltmak amacıyla PAGEV Akademi Eğitimlerini sizlerin tesislerinde de vermeye başladı. Otomotiv sektörünün en önemli firmalarından OYAK Renault Bursa Fabrikasında düzenlenen "Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi"ne üretim, Ar-Ge, yönetici, teknik personel, kalite ve satın alma bölümleri çalışanları katıldılar. 26-27 Temmuz tarihlerinde Bursa Almira Hotel’de gerçekleşen eğitimi, Polimer İşleme Teknolojileri Eğitim Uzmanı Engin Cantürk verdi. Eğitim kapsamında enjeksiyon prosesi ve ürün geliştirme ile ilgili detay ve gelişmeler sektör temsilcileri ile paylaşıldı.
Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi" seminerinin açılışını yapan PAGEV Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Karabolat, PAGEV ve faaliyetleriyle ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdikten sonra; "Sektör olarak katma değerli ürünler üretebilmek adına; teknolojik gelişim, inovasyon, bilgi ve yeniliğe ihtiyacımız var. Bu sebeple Ar-Ge ve eğitim, başarıya giden yolda en önemli iki unsur. Bu amaçla PAGEV, sanayinin rekabet avantajı sağlayan en gelişmiş teknolojilerle daha fazla katma değer sunmasını sağlamak üzere; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ile Türkiye'nin ilk Plastik Mükemmeliyet Merkezini kurmak üzere harekete geçmiştir. Merkez; araştırma, belgelendirme, test ve laboratuar hizmetleri ile kimya, kauçuk ve kompozit sanayilerine de hizmet verecek, en son teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla sanayi şirketleri, üniversiteler, araştırma kuruluşları, meslek dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapacaktır. Merkezde ayrıca mesleki ve teknik eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacaktır. Plastik makinelerinde kalite ve miktar iyileştirmeleri, kalıp ve ekipman üretimi sayesinde makine sanayi de Merkezden faydalanacaktır. Tüm bunlar sanayinin rekabetçi gücünü artıracak ve Türkiye'yi plastik üretiminin global merkezi haline getirecektir. Yıllardır bu doğrultuda büyüyen ve üreten, Ar-Ge ve Eğitime önem veren, Otomotiv sektörünün ülkemizdeki en önemli temsilcisi olan OYAK Renault’a yıllardır eğitime verdiği öncelik ve önem, tüm firmalarımız için örnektir. " dedi.
Konuşmanın ardından eğitmenimiz "Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi" konusu kapsamında hazırlamış olduğu sunuma başladı. "Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi" seminerinde ana başlıklar olarak; Temel Polimer Kimyası, Polimerlerde Yapı Özellik İlişkisi, Plastik Enjeksiyon İşleme Tekniği, Plastik Enjeksiyon Makinesi, Enjeksiyon Makinesi Kavramları, Bazı Polimerler ve Genel Özellikleri, Enjeksiyon Ayar Parametrelerinin Belirlenmesi, Enjeksiyon Teknolojisinde Karşılaşılan Problemler ve Çözümleri konularıyla ilgili teknolojiler ve sorunlar ele alındı.
Soru ve cevap kısmının ardından tamamlanan seminere katılan dinleyiciler, PAGEV organizasyonundan duydukları memnuniyetlerini de ifade ettiler.