“ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI” nın konuğu, PAGEV Geçmiş Dönem Başkanı Hayrullah Yelkenci oldu!

“ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI” nın konuğu, PAGEV Geçmiş Dönem Başkanı Hayrullah Yelkenci oldu!

PAGEV tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan ikinci okul olan Halkalı PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan öğrenciler, plastik ve plastik sanayini yakından tanımaya devam ediyorlar. Bu kapsamda, PAGEV ve okul idaresi tarafından düzenlenen ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI etkinliğinin konuğu PAGEV Geçmiş Dönem Başkanı Hayrullah Yelkenci oldu. PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminerlerin temel amacı, sektörün ihtiyaç duyduğu donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerin; plastik ile ilgili oluşmuş yargılarını ve beklentilerini berraklaştıracak ve okul sonrası iş yaşamlarına en hızlı biçimde uyum sağlamalarıdır.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu yaptığı konuşmada, 25 yıldan bu yana plastik sektörünün çatı kurumu olan PAGEV’in, 2003 yılında eğitime kazandırdığı Gebze PAGEV Teknik Endüstri Meslek Lisesi ve 2013 yılında da ikinci okulu olan Halkalı PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımlarında önemli katkıları bulunan Hayrullah Yelkenci’ye teşekkür etti. Plastik sektörümüzün ve PAGEV’in geçmişten bu yana çalışmalarında önemli roller üstlenen Hayrullah Yelkenci’nin öğrencilerle buluşmasının gençler açısından önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Eroğlu, her iki okulumuzda da öğrenim gören öğrencilerimizin sektörümüzün geleceği olduğunu da söyledi.

Yaklaşık 300 öğrencinin izlediği etkinlikte konuşan PAGEV Geçmiş Dönem Başkanı Hayrullah Yelkenci, plastik makineleri imalatına 1962 yılında çırak olarak başladığını söyledi. Makine sektörünün ülkemizde 1953’lü yıllarda başladığını anlatan Yelkenci, askerlik sonrası ortağı ile kendi işletmesini kurduğunu ve şişirme makineleri ve kalıplar ile işe başladığını anlattı. Ardından kalıpçılığı bırakarak sadece makine üzerine çalıştıklarını aktaran Yelkenci, 1969 yılında 20 Bin metrekare alanda bir atölye de makine imalatını geliştirdiklerini belirtti. İlk makine ihracatını 1971 yılında Suriye’ye yaptıklarını ve o yıllarda yaptıkları makinaları hala kullananlar olduklarını ifade eden Yelkenci, geçmişte plastik üretiminde deneme yanılma yoluyla işlerin yürüdüğünü, büyük eksiklikler ve sıkıntılarla üretim yapıldığını anlatırken, bugün ise her şeyin bilgisayarlar ve yazılımlar aracılığıyla önceden arzu edilen kalite ve özelliklerde üretilebildiğini de anlattı. Dünden bugüne sektörün üretim, kalite ve teknoloji beklentileri anlamında büyük gelişme gösterdiğini de çarpıcı örneklerle öğrencilerle paylaştı. Hayrullah Yelkenci, Avrupa’nın ikinci, dünyanın yedinci büyük plastik işleme kapasitesine sahip ülkemizde, sektörün sürekli büyüdüğünü, Avrupa’nın birinci büyük sektörü olma yolunda ilerlediğini, dolayısıyla bu büyümenin PAGEV okullarında okuyan öğrencilerimiz için bulunmaz bir fırsat anlamına geldiğini de aktardı. 

PAGEV’in okullarında eğitim gören öğrencilerin mezun olduklarında hatta çalışırken dahi iş imkanlarının hazır olduğunu hatırlatan Yelkenci, gençlerin üstlendikleri işleri en iyi şekilde gerçekleştirdiklerinde çalıştıkları işyerlerinde önlerinin her zaman açık olacağını, işini hakkı ile yapanların el üstünde tutulacağını ve iş yaşamında gelişmeye ve yükselmeye son derece açık bir sektörde yer alacaklarını da vurguladı.

ÖĞRENCİ - SANAYİCİ BULUŞMASI’nın bu etabı da öğrenciler tarafından da son derece ilgi ve heyecan ile karşılandı. Öğrencilerimiz duayen sanayici Hayrullah Yelkenci’ye seminer sonunda çeşitli sorular yönlendirerek sektör hakkındaki deneyimlerinden de yararlandılar. PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, genç öğrencilerin plastik sektörüne daha hızlı ve verimli bir biçimde hazır olarak entegrasyonları için bu tür faaliyetleri daha da geliştireceklerini belirtti.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5