K. Çekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri MAKPLAST tesislerini incelediler

K. Çekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri MAKPLAST tesislerini incelediler

PAGEV tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan ikinci okul olan Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler, bu eğitim ve öğretim döneminde de plastik ve plastik sanayini yakından tanıma fırsatı buluyorlar. PAGEV Öğrenci - Sanayici Buluşması kapsamında sektörün önemli plastik işletmelerine götürdüğümüz öğrenciler, plastiğin tüm üretim aşamalarını yerinde görme ve hafızalarındaki sorulara cevap bulma fırsatı bulmaktalar. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri olan donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerimizin; plastik ile ilgili beklentilerini netleştirecek, ufuklarını açacak ve okul sonrası iş yaşamlarına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını amaçlayan etkinliğin bu etabı MAKPLAST tesislerinde gerçekleştirildi. MAKPLAST Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kanbur’un ev sahipliğinde gerçekleşen PAGEV Öğrenci - Sanayici Buluşmasına; PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç ile okulumuzun öğrencileri katıldılar.

MAKPLAST tesislerini yerinde görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, son teknoloji üretimin tüm aşamalarını da incelediler. Programda; kalıphane, hammadde kısmı ve üretim aşamalarını MAKPLAST’ın uzmanlarının anlatımı eşliğinde uygulamalı gören öğrenciler ilaç ve gıda ambalajı üretimini de izlediler.

Etkinliğe ev sahipliği yapan MAKPLAST Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kanbur, öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak, plastik sektöründe genç, istekli, teknolojiyi takip eden ve gelişmeye açık insanlara fazlasıyla ihtiyaç duyulduğunu da aktardı. Başarının yolunun eğitim ve çok çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Remzi Kanbur, plastik sektörünün sürekli büyüdüğünü, söyleyerek, “bu yolda çok çalışın, kararlı ve disiplinli olun, ardından başarı muhakkak gelecektir” dedi.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu yaptığı konuşmada, MAKPLAST Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Kanbur'a; Vakfımız PAGEV, plastik eğitimi ve sektöre verdiği büyük katkılardan ötürü teşekkür etti. Öğrencilere hitaben de, ''belirlediğiniz hedefler doğrultusunda gelişmeye açık olarak, çok çalışmalısınız, bu konuda Remzi Kanbur markası, azmi, çalışkanlığı ve daima daha iyiyi hedefleyen yaklaşımıyla çok güzel bir örnektir” dedi. PAGEV okullarından yetişecek öğrencilerin, plastik sektörünün geleceği olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, onlar sayesinde Türk plastik sektörünün Dünya genelinde zirveye yerleşeceğine inandığını söyledi.

MAKPLAST tesisleri inceleme programı, öğrenciler tarafından son derece olumlu karşılandı. Öğrencilerimiz program sonunda duayen sanayici Remzi Kanbur'a değişik sorular yönelterek, kendisinin sektör hakkındaki bilgi ve tecrübelerinden de faydalandılar. Programın son kısmı olan soru cevap bölümünde PAGEV Başkanın tesis ile ilgili sorduğu sorulara en doğru yanıtları veren öğrencimiz Dilek Meral bir tabletle ödüllendirildi.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5