İZ BASKI tesislerini inceleyen geleceğin plastikçileri, kalıcı izlerle ayrıldılar!

İZ BASKI tesislerini inceleyen öğrenciler, kalıcı izlerle ayrıldılar!

PAGEV tarafından 2003 yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan Gebze PAGEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan 11. sınıf öğrencileri; plastik ve plastik sanayini yakından tanıma amacıyla, düzenlenen ''PAGEV ÖĞRENCİ-SANAYİCİ BULUŞMASI'' etkinliği kapsamında, sektörün önemli kuruluşlarından olan İz Baskı'yı ziyaret ettiler. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri olan donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerin; plastik ile ilgili beklentilerini ve planlamalarını netleştirecek, ufuklarını açacak ve okul sonrası iş yaşamlarına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını amaçlayan bu etkinliğe; İz Baskı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tanık, Genel Müdür Cihan Tanık, Genel Müdür Yardımcısı Nilhan Tanık, Fabrika Müdürü Sait Diler'in yanı sıra, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, okul öğretmenlerinden Plastik Alan Şefi Özkan Cantürk ve öğrenciler katıldılar.

ÖĞRENCİ-SANAYİCİ BULUŞMASI etkinliği kapsamında, öğrencileri karşılayan İz Baskı Fabrika Müdürü Sait Diler, öğrencilere İz Baskı hakkında genel bilgiler vererek fabrikayı gezdirdi. Fabrikayı gezen öğrencilere kullanılan makine, hammadde ve teknolojiler ile ilgili detaylı bilgi veren Sait Diler, sektördeki tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.

Fabrika gezisi sonrasında, İz Baskı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tanık ve PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, öğrencilerle sohbet ettiler. İz Baskı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tanık yaptığı konuşmada, öğrenci-sanayici buluşmasının gerçekleşmesinden ötürü büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, geçmişten bu yana yaşadığı tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Plastik sektörüne İstanbul Tahtakale'de hammadde ticaretiyle girdiğini söyleyen İsmet Tanık, kurucusu olduğu İz Baskı 'nın temellerini 1987 yılında attığını, İz Baskı 'yı şu andaki gücüne kavuşturmak için, 20 yılı aşkın süredir çok çalıştıklarını, İz Baskı 'yı kurduklarında günlük üretim miktarı 800 Bin adet iken şu anda 10 Milyon adet olduğunu, ürünlerin %20'sini ihraç ettiklerini söyleyerek, ülkemize yaklaşık 5 Milyon dolarlık döviz girişi sağladıklarını belirtti. Ayrıca alanında Avrupa'daki en büyük 3. tesis olduklarını, İz Baskı Türkiye tesislerine ek olarak, 2013 yılında Slovenya'da İz Baskı Avrupa adlı 2. tesisi kurduklarını açıkladı.

Öğrencilere hitaben, başarının yolunun eğitim ve çok çalışmaktan geçtiğini vurgulayan İsmet Tanık, plastik sektörünün sürekli büyüdüğünü, ülkemizin artan nüfusla birlikte ihtiyaçlarının giderek arttığını söyleyerek, ''kendinize gerçekçi hedefler koyun, bu yolda çok çalışın ve dirayetli olun'' dedi. Eğitime her zaman destek verdiklerini ve destek vermeye devam edeceklerini belirten Tanık, konuşmasının devamında Türkiye'nin plastik işleme alanında, Avrupa'da Almanya'dan sonra ikinci, Dünya genelinde ise yedinci sırada olduğunu, hedeflerinin ise Dünya'da 1. sıraya yükselmek olması gerektiğini vurgulayan Tanık, plastik kalıplama teknolojisinin ülkemizde daha yeni gelişmeye başladığını, kalıplama konusunda yabancı ülkelere bağımlılığın azalması gerektiğini söyleyerek, öğrencilere özellikle bu alana ilgi göstermeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu yaptığı konuşmada, İz Baskı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tanık'a plastik sektörüne ve eğitime vermiş oldukları büyük katkılardan ötürü teşekkür etti. Öğrencilere hitaben, plastik sektörünün ülkemizde ve dünyada çok önemli bir sektör olduğunu, bu sektörde başarılı olmak için çok çalışmak, sebat etmek ve eğitimli olmak gerektiğini söyleyen Eroğlu, ''Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda gelişmeye açık olarak, çok çalışmalısınız'' dedi. Gebze ve Halkalı okullarından yetişecek öğrencilerin, plastik sektörünün geleceği olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, onlar sayesinde Türk plastik sektörünün Dünya genelinde zirveye yerleşeceğine inandığını söyledi.

Fabrika gezisi, öğrenciler tarafından da son derece olumlu karşılandı. Öğrencilerimiz konuşma sonunda duayen sanayici İsmet Tanık'a çeşitli sorular yönelterek sektör hakkındaki bilgi ve tecrübelerinden faydalandılar. Ayrıca Tanık, firma olarak öğrencilere iş ve staj imkanı da sağlayacaklarını da belirtti.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5