İran’a kozmetik ve ilaç ihracatının önünü açacağız

İKMİB Başkanlığına adaylığımı açıkladığımda, kimya ihracatını bir bütün olarak geliştireceğimizi taahhüt ettim. Nitekim Ana Kimya, Plastik, Kauçuk, Kozmetik, İlaç, Boya, Medikal, Mineral Yağlar ve Temizlik Ürünleri dahil tüm alt sektörlerimizin sorunlarının çözümü için mücadele ederek sonuç alan İhracatçı Birliğimiz olacak.

Kollarımızı şimdiden sıvadık ve kozmetikçilerimizin bize ilettiği sorunların çözümü için İran Ticaret Müsteşarı Hamid Zadboom ile bir araya geldik. Görüşmede Zadboom ile kozmetik firmalarımızın İran pazarına girişte yaşadığı sorunların çözülmesi için atılması gereken adımları çalışma yemeğinde masaya yatırdık.

Samimi bir havada gerçekleştirdiğimiz toplantıda kozmetik sektörümüzün İran pazarına girişte yaşadığı sorunları ele aldık. Bu arada geçtiğimiz yıl iki ülke arasında yaşanan ‘Zorunlu Konsolosluk Tasdik Onayı’ krizi sürecinde Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekci’nin yanı sıra çözüme katkı sunan Zadboom’a teşekkürlerimizi ilettik. Daha önceki dönemde iki ülke arasında yaşanan ticari sorunlara karşı ortak hareket ederek çözüm ürettiğimiz Zadboom ile bu kez kimyanın alt sektörlerinden kozmetik firmalarımızın İran’a yaptığı ihracatta yaşanan sorunları konuştuk. Toplantıda firmalarımızın komşu ülkeye yaptığı kozmetik ihracatında başta GMP Belgesi olmak üzere yaşanan sorunların altını çizdik ve bu sorunların ortadan kaldırılması için atılması gereken adımları ele aldık. İran’ın, kozmetik sektörlerimizden yaptığı ithalat için AB üyesi ülkelerden talep ettiği denetim ve sertifikaların dışında Türk firmalarının ihracatını zorlaştıran şartlar öne sürmesi toplantımızın ana gündem maddesini oluşturdu.

Çözüm için konjonktür uygun

İran Ticaret Müsteşarı Zadboom ile görüşmemizde kozmetik ihracatını zorlaştıran uygulamaların iki ülke ticaretine olumsuz etki yaptığına dikkat çekerek özellikle İran’a uygulanan ambargo sürecinde Türkiye’nin, ilaç temini başta olmak üzere komşu ülkeye sağladığı desteği hatırlattık ve ihracatımızın önündeki engellerin kaldırılmasını talep ettik. Türkiye ile ticaretin artmasına yönelik gereken adımları atacaklarını ifade eden Zadboom, “Türk kozmetik ihracatını zorlaştıran uygulamalara son verebilecek adres İran Sağlık Bakanlığına bağlı çalışan Gıda ve İlaç Departmanıdır. Bu kurumdaki tüm üst düzey kadro 3 ay önce değişti. Dolayısıyla daha önce sonuç alınmamış olsa da bugünkü yeni konjonktürde yenilenen kurum yetkilileriyle bu sorun yeniden müzakere edilip çözüm üretilebilir. İran’daki Gıda ve İlaç Departmanı’ndaki değişim göz önüne alınarak sorun yeniden değerlendirilmelidir.” dedi.

Süreci takip edeceğiz

Türkiye’nin İran’a yaptığı ihracatta yaşadığı sorunla ilgili olarak fikir alış verişinde bulunduğumuz Zadboom’dan aldığımız olumlu yaklaşımın ardından Ekonomi Bakanlığımız ile de gerekli temasları kurup, kozmetik ve ilaç ihracatçılarımızın İran pazarında daha etkin ve güçlü yer almasını hedefliyoruz.

Kozmetik sektörünün önünü İKMİB ’te biz açacağız.

Kozmetik sektörümüzün sorunlarına hakimiz ve önem veriyoruz. Markalaşma , Taklit Ürünler, Komşu Pazarlara ihracatımızdaki engeller, Kozmetikte yeterli kalitede Ambalaj sorunu, Sağlık Bakanlığı ile tüm bürokratik süreçlerin kolaylaştırılması , Türkiye Pazarına Kozmetik sektörünün satışta yaşadığı sorunlar, hepsi ile ilgili çalışmamız ve çözümlerimiz hazır. Öncelikle bunların kamu ve özel sektörün birlikte tek çatı altında çözmesi için bir “KOZMETİK AJANSI” kurulması ile başlayacağız.

Oturdukları koltuktan yıllarca kalkmayan başkanlardan bıktık!

İKMİB ’te 12 yıldır koltukta oturan Murat Akyüz’ün görev süresi yasal olarak Nisan ayında bitiyor ve kanunen yeniden başkan olamıyor. Ancak kendi yeniden başkan olamadığından bu kez yönetim kurulunda yer alıp, dışarıdan kendine bağlı olacak birini aday gösterip İKMİB ’i yönetmeye devam etmek istiyor. Oturduğu koltukları yıllarca bırakmayarak, Değişim ve Gelişimin önünü tıkayan başkanlardan bıktık!

Kukla başkanlarla ihracatçının sorunu çözülmez, çözülemez

Birliğimizin, uzaktan kumanda ile yönetilerek çözüm üretemeyeceğini biliyoruz. Kukla başkanlarla ihracatçının sorunu çözülmez, çözülemez.

Kimya sektörünün sorunlarını biz çözeriz !

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ! Geçmişimiz ve yaptıklarımız ortada.

Kararlıyız, umutluyuz, inançlıyız. Değişime İnan Çözüme Oy Ver !

Önemli: Seçimlere katılmak ve kendinizi kaydettirmek için süre iki hafta içinde bitiyor. Seçimin ise 16 Nisan Pazartesi yapılacağı duyumunu almaktayız. Seçimlerde oy kullanmanızı kolaylaştırmak amacıyla oy kullanma prosedürüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.

1- İKMİB Genel Kurul Üye Listesi için tıklayınız.
2- "Temsilci Bildirim Yazısı" için tıklayınız.
3- "Adaylık Tanıtım Broşürümüz" için tıklayınız.
4- Seçimlerde oy kullanmanızı kolaylaştırmak amacıyla oy kullanma prosedürüne ulaşmak için lütfen tıklayınız.
5- Bloomberg HT TV'de 5 Yıldızlı Stratejik Planımızı anlattığım video için tıklayınız.
6- Projelerimizi de anlattığım adaylık videosu için tıklayınız.

“Daha detaylı bilgiye www.yavuzeroglu.org adaylık sayfamdan ulaşabilirsiniz.”

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5