HEDEFİMİZ: AKLI VE KALBİYLE MESLEĞİNİ BENİMSEYEN İNSANLAR YETİŞTİRMEK

BETONDAN MEDET UMMUYORUZ..!
HEDEFİMİZ: AKLI VE KALBİYLE MESLEĞİNİ BENİMSEYEN
İNSANLAR YETİŞTİRMEK

PAGEV tarafından 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında sektörün ve eğitimin hizmetine kazandırılan ikinci okul olan Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler, bu eğitim ve öğretim döneminde de plastik ve plastik sanayini yakından tanıma fırsatı buluyorlar. PAGEV Öğrenci - Sanayici Buluşması kapsamında sektörün önemli plastik işletmelerine götürdüğümüz öğrenciler, plastiğin tüm üretim aşamalarını yerinde görme ve gelecek planlamalarına dair tüm sorularına cevap bulma fırsatı bulmaktalar. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri olan donanımlı iş gücü potansiyeli olan öğrencilerimizin; plastik ile ilgili beklentilerini netleştirecek, ufuklarını açacak ve okul sonrası iş yaşamlarına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını amaçlayan etkinliğin bu etabı Altan Plastik tesislerinde gerçekleştirildi.

Uzun yıllar PAGEV Yönetiminde Başkan Yardımcılığı dahil önemli hizmetleri olan, aynı zamanda İSO 45. Grup Plastik Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Altan Plastik Genel Müdürü Celal Altan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte; PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç ile PAGEV Genel Sekreteri Ertan Güneş’in yanı sıra, Altan Plastik Genel Müdür Yardımcısı M. Kemal Altan, Genel Koordinatör Ahmet Cengiz Uçar, Proje Müdürü Yavuz Parlak ve Kalite Müdürü Cem Uğur da yer aldılar.

Altan Plastik Genel Müdürü Celal Altan, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, plastik sektörümüzün gelişimine dair çarpıcı örnekler vererek sektörün kalifiye insan gücüne ihtiyaç duyduğunu ve öğrencilerimizin meslek edinme açısından yaşıtlarına göre çok daha avantajlı olduklarını belirtti. PAGEV’de uzun yıllar Yönetim Kurulunda görev aldığını anlatan Altan, 2003 ve 2013 yıllarında Vakfın iki tane okulu eğitime kazandırmasından dolayı guru duyduğunu ve öğrencilerimizi Altan Plastik tesislerinde görmekten dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi. 1986 yılında kurduğu Altan Plastik firmasının otomotiv ana sanayine hizmet verdiğini anlatan Celal Altan, Fiat, Ford ve Renault gibi büyük otomotiv firmalarına hizmet verdiklerini de kaydetti. Altan, öğrencilerimize sıkı ve disiplinli çalışarak kendilerini sektöre hazırlamalarını tavsiye ederek, çalışma hayatında mesleklerinin hazır olduğunu da belirtti.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu yaptığı konuşmada; “Betondan medet ummuyoruz. Okul binasını yapmak önemlidir, ancak tek başına bir şey ifade etmez. Önemli olan kurduğumuz okullarımızda; aklı ve kalbiyle, plastik mesleğini yürekten benimsemiş insanlar yetiştirmektir. PAGEV olarak misyonumuz, her iki okulumuzda da, güncel teknolojileri takip eden, uygulamalı eğitim ile sektöre hazır ve istekli nitelikli insanları kazandırmaktır” dedi. Enjeksiyon, şişirme, ekstrüzyon, termoform, hotplate, kalıphane ve diğer birimleri ile komple bir tesiste sektörün işleyişine dair tüm soruların canlı yanıtlarını bulabilecekleri bir fabrikayı görmenin öğrencilerimize çok şey katacağını söyleyen Başkan Eroğlu, tesislerini öğrencilerimize açan Altan Plastik Genel Müdürü Celal Altan’a da teşekkür etti.

PAGEV 1. Başkan Yardımcısı Ahmet Meriç de, özellikle petrol türevi olan plastiğin hammadde çeşitlerine yönelik öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Petrolün dışında kaya gazı ile de plastik hammaddesi üretildiğini anlatan Meriç, plastiğin insan yaşamına girdiği alanları da örnekleri ile aktardı.


Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri Altan Plastik tesislerinde Proje Müdürü Yavuz Parlak ve Kalite Müdürü Cem Uğur nezaretinde; Kalite, Laboratuar, Kalıphane, Enjeksiyon, Ekstrüzyon, Vakum ve montajlama kısımlarında çalışmaları izleyerek yetkili isimlerin üretimi canlı olarak anlatmaları ile plastik ve sektörle ilgili sorularına da yanıt buldular. Bu çerçevede, öğrencilerimiz, sektörün ölçeği ve büyüklüğü hakkında daha somut bilgilere ulaşma fırsatı da buldular.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Altan Plastik Genel Müdür Yardımcısı M. Kemal Altan, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, plastik sektöründe genç, istekli, teknolojiyi takip eden ve gelişmeye açık insanlara fazlasıyla ihtiyaç duyulduğunu da ifade ettiler.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5