Hafta Sonu Çalışma İzni

Hafta sonları devam edeceği duyurulan sokağa çıkma yasağı uygulamasında, özellikle stratejik önceliğe sahip alt sektörlerimizin (başta petrokimya, plastik gıda ambalajı ve plastik medikal/temizlik/hijyen ürünleri olmak üzere) faaliyetlerine devam etmesi büyük önem taşımaktadır. Buna istinaden 17 Mart 2020 tarihinde başlattığımız ve gerek Sanayi ve Teknoloji Bakanımız gerekse de TOBB Başkanımız ile yaptığımız toplantılarda da dile getirdiğimiz sözlü ve yazılı olarak kamuyu bilgilendirme sürecimiz halen devam etmektedir.

Sürecin geldiği bu noktada sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasını talep ettiğiniz alt sektörlerimizle ilgili bilginin, ivedilikle, TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisimize, sektorler@tobb.org.tr adresi üzerinden iletilmesi talep edilmektedir.

Ayrıca Plastik Sektörü ve ona hizmet eden yan sektörlerin; ısıtma ve soğutmaya dayanan çalışma prensibi ve makinelerin kapatılmasından sonra tekrar kovanları ısıtma ve randımana sokma süreleri göz önüne alındığında, sokağa çıkma yasağından istisna edilmeleri (Sokağa Çıkma Yasağı Genelgesi 3-k. maddesi uyarınca) gerektiği açıktır. Geçtiğimiz hafta sonu bazı firmalarımız konuyu valiliklere bu şekliyle izah ederek izinler almış, ancak çoğunluğu alamamıştır. Bu sebeple uygulamada farklılıklar oluşmaması için konunun bilimsel bir görüşe dayandırılması gerekmektedir.

Bu çerçevede PAGEV olarak Türkiye’deki tek Polimer Mühendisliği Bölümü olan devlet üniversitesi Yalova Üniversitesi’nden bir görüş yazısı da almış bulunmaktayız. Hafta sonuna kadar İç İşleri Bakanlığı tarafından alt sektörler bazında gerekli çalışmaların yetişmemesi/gerçekleşmemesi durumunda, Ekte bulunan Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Resmi Görüş Yazısını da eke koyarak üretiminizin bulunduğu noktadaki Kaymakamlık ve Valiliklere şimdiden başvurmanız (son karar Valiliklere ait olmak üzere) izin alma sürecinize katkı verecektir.

Ek: Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Resmi Görüş Yazısı

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5