GEKAP Beyanları Şubat Ayı Sonuna Kadar Yapılacak

Sn. Üyelerimiz ve Sektör Mensuplarımız,

Bildiğiniz gibi 31.12.2019 tarihinde Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik yayınlanmış ve Çevre Kanunu'nun Ek-1 sayılı listesindeki ürünler için bu ürünleri piyasaya süren/ithal eden firmalara Hazine ve Maliye Bakanlığı'na beyan ve katılım payı ödeme yükümlülüğü getirilmiştir. Söz konusu yönetmeliğin detaylarını, GEKAP uygulaması kapsamındaki ürünlerin tanımlarını ve uygulama esaslarını örneklerle açıklayan "Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" ise 07.02.2020 tarihinde yayımlanmış olup, buradan ulaşabilirsiniz.

GEKAP uygulamalarına yönelik beyan ve ödeme işlemleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ayrı bir sistem üzerinden ve yine Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirlenen usul ve esaslar uyarınca gerçekleştirilecek olup, hey ayın sonuna kadar bir önceki ayın beyanlarının yapılması gerekmektedir. Buna istinaden Ocak ayında piyasaya sürülen yönetmelik kapsamındaki ürünler için beyanlar Şubat ayı sonuna kadar yapılacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı GEKAP Tebliği için tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın GEKAP Beyannamesi Kılavuzu için tıklayınız.

Başkanımız Yavuz Eroğlu'nun Dünya Gazetesi'nde yer alan GEKAP ile ilgili değerlendirmeleri için tıklayınız; Resim 1Resim 2

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5