GAPPLAST 2017 Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından ikincisi düzenlenen GAPPLAST 2017 Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 27 Eylül günü kapılarını açan fuarın açılışına; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile birlikte PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ortadoğu Fuar Merkezi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep’in fuarcılık konusunda önemli bir deneyim ve özgüven kazandığını söyledi. Kentin bu alandaki başarısını uluslararası arenada da sürdürdüğünü belirten Yerlikaya, fuarlar aracılığıyla dünyanın dört bir yanından misafirlerin Gaziantep'e getirildiğini vurguladı.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ise plastik sanayinin dünyanın önemli sektörleri arasında yer aldığını belirterek, “PAGEV olarak Gaziantep plastik sanayicimizin yanında olmaya devam ediyoruz” dedi. Gaziantep’in plastik sanayimiz için çok önemli bir üretim üssü olduğunu vurgulayan Başkan Eroğlu, PAGEV ve PAGÇEV olarak fuarda yer aldıklarını belirterek, sektörde aktif görev alan iller arasında İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Gaziantep'in öne çıktığını vurguladı. Eroğlu, Gaziantep'in hammadde tüketimi konusunda da dikkat çeken bir özelliği bulunduğunu anlatarak, bu yüzden Gaziantep'te ikincisi düzenlenen fuara destek vermek istediklerini de kaydetti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ise dünyadaki plastik sektöründen ülke olarak çok büyük pay alınabileceğine işaret ederek, "Biz komşularında petrol olan bir coğrafyadayız. O yüzden bu ülkede kurulacak büyük bir rafineriyle plastik sektörünü desteklememiz gerekiyor. Ancak bunu özel sektörün tek başına yapması mümkün değil. O yüzden bizim önerimiz şu, Yumurtalık bölgesinde büyük bir rafineri bölgesi kurulmasıdır. Bunun da kurulduktan sonra sektörün önünün açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Gaziantep'teki fuarcılığın tarihini en yakından bilen insanlardan biri olduğunu dile getirerek, kent olarak fuarcılık konusunda önemli başarılara imza atıldığını belirtti. Kentte hemen hemen her ay yeni bir fuarın açıldığına işaret eden Koçer, gelecek yılda da bu ortalamanın yakalanacağını söyledi.

GAPPLAST 2017 Fuarına; İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli, Bursa, Aksaray ve Niğde başta olmak üzere birçok ilden ve İran, Suriye, Mısır, Tunus ve Libya'dan üretici firmalar katılarak plastik sanayisindeki son teknoloji ürünlerini sergileme ve tanıtma imkanı buldular.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5