Firmanızdan yapılan Plastik Tanıtım Grubu (PTG) Kesintisini İade Almayı Unutmayın!

Firmanızdan yapılan Plastik Tanıtım Grubu (PTG) Kesintisini İade Almayı Unutmayın!
Başvuru için son tarih: 02 Temmuz 2017

Bilindiği üzere İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından bir oldu bitti ile kurulan Plastik Tanıtım Grubu (PTG)'nu 23 Kasım 2016’da kapatmış ve ihracatçılarımızdan yapılan zorunlu kesintilerin firmalarımıza iadesi kararını elbirliğiyle aldırmıştık.

Henüz kesinti iadelerini alamayan bazı ihracatçılarımızdan, kendilerinden kesilen bedelleri nasıl iade alacaklarına dair bilgi istekleri tarafımıza ulaşmıştır.
İKMİB, kesilen bedellerin derhal iade edilmesini sağlamak ve kendisinde detayları bulunan kesintileri otomatikman sahiplerine ödemek yerine, firmalara ek işlemler çıkarmıştır. Özellikle zaten iş yoğunluğunda boğuşan KOBİ ihracatçılarımızın kendilerinden kesilen bedelleri, zaman aşımından, ya da prosedür sebebiyle, 2 Temmuz 2017'ye kadar alamaması durumunda bu bedel otomatikman Birliğe kalacaktır.

Türkiye'de ilk kez ve sadece Plastik Sektörü; PTG'yi kapatarak, yapılan bir zorunlu kesintiyi ortadan kaldırmış ve en önemlisi ihracatçılara kesinti bedellerinin iade edilmesi kararını aldırmayı başarmıştır. Bu sebeple firmalarımızın bu gözle de bakarak, kendilerinden kesilen bedeli az veya çok demeden iade almalarının bundan sonrası içinde, sektör aleyhine alınabilecek bu tür kararların önlenmesi için bir örnek oluşturacağını düşünüyoruz.

Konu hakkında ihracatçılarımıza her türlü yardıma hazırız. Sorularınız için PAGEV’den Mustafa Gür (0212 425 13 13 - mustafa.gur@pagev.net.tr) ile irtibata geçebilirsiniz. Bugüne kadar takip ettiğimiz her konuda olduğu gibi, bu konuda da tüm ihracatçılarımız iadelerini alana kadar konuyu takibimiz devam edecektir.


Saygılarımla,


Yavuz EROĞLU
PAGEV Başkanı

TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı

PTG Plastik Tanıtım Grubu Kesintisi İadesi için Yapılacak İşlemler

Örnek Kesinti İade Talebi Dilekçesi için linkte tıklayınız.

Ekonomi Bakanlığı'nın Konu Hakkındaki Resmi Yazısı için Linke Tıklayınız.

Konunun Detaylarını PAGEV Dergisinin linkinden okuyabilirsiniz.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5