Enerji Maliyetlerinizi Düşürürken

Karbon Salınımınızı Azaltan Teknoloji

Üretimde karşı karşıya kalınan yüksek enerji maliyetlerinin azaltılmasında “Enerji Verimliliği” önemli bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Üretimdeki sürdürülebilirliğin en önemli unsurlarının başında enerji maliyetlerinin düşürülmesi yer alıyor. Dünya genelinde süregelen çevreci yaklaşımlar ve uygulamalar ile beraber enerjinin daha etkin ve verimli kullanılması bütün dünyada yükselen trend haline gelmiştir. Özellikle iklim değişikliği, insanoğlu için öncelikli ve ürkütücü çevre problemlerinin başında yer alıyor. Bu kapsamda tüm sanayi işletmelerinin emisyonlarını azaltması ve karbon ayak izini hesaplayarak takip etmeleri zorunlu hale gelmiştir. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yönetmelikler yayınlayan Bakanlıklar; sektörlerin, üretimdeki enerji kullanımından kaynaklanan sera gazı emisyonlarının tesis seviyesinde izlenmesi, doğrulanması ve raporlanmasına dair yöntem ve başlıca hususları düzenlemektedir.

Enerji tüketiminde tasarruf, etkin enerji kullanımı gibi kavramlar ise tüketilen enerjinin inceleme ve kontrol altında tutulmasına bağlıdır. Bu nedenle sanayicilere; enerjiyi gereğinden fazla tüketen ürünlerden uzak durması önerilmektedir. Çevreci ve etkin enerji tüketimini sağlayan ürünler her açıdan daha ekonomik ve doğa dostu olacaktır. Nitekim gelişen teknoloji sayesinde daha az enerji tüketen, doğa dostu sistemler öne çıkmaktadır. Örneğin hafif malzemeden yapılan taşıtlar, ürün aktif çalışmıyorken uyku modu kullanımı ve enerji kaybını düşürecek termal yalıtımlı malzemeler daha fazla tercih ediliyor. Gelişen teknoloji ve hızla değişen dünyamızda, sanayide kullanılan ürünlerde; kullanım ömrü, yeniden kullanım, etkinlik, verimlilik ve geri dönüşüm ilkeleri çok daha fazla önem kazanmaktadır.

Bu kapsamda plastik sanayimizin enerji maliyetlerini azaltmasına katkı sağlayabilecek çevreci ve etkin enerji kullanımı sunan teknolojileri bilginize sunuyoruz.  Soğutma Kulelerinde Verimli Kanat Tasarımları hakkındaki çalışmaya linkten erişebilirsiniz.

Detaylı bilgi için; 0533 352 3232 

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5