Ambalaj ve Tek Kullanımlık Ürünlerin Hijyene Katkılarını Anlatan Haberler

 

SALGINDA ARTAN TALEP TEK KULLANIMLIKLARIN HİJYENİK OLDUĞUNU HATIRLATTI  

Salgın nedeniyle hijyen endişesi duyan tüketicilerin, tek kullanımlık plastik ürünlere yöneldiğini duyuran CNN Türk Televizyonu, tek kullanımlık ürünlera artan talebin aynı zamanda bu ürünlerin hijyene sağladığı katkıyı ortaya koyduğuna dikkat çekti.

 

 

ATI KOLAYLAŞTIRAN TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER AYNI ZAMANDA HİJYENİK...  

CNN Türk televizyonu haber programına konuşan PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça: "Porselen, cam, metal yerine herkes tek kullanımlık plastik ürünlere yöneldi. Hayatımızı kolaylaştıran plastik ürünler, hijyende de bir numara..."

 

  

PAGEV OKULLARINDAN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ   

CNN Türk televizyonunda konuşan PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, Milli Eğitim Bakanlığıyla işbirliği halinde başlattıkları sosyal sorumluluk projesiyle PAGEV okullarında hijyenik çatal-kaşık üretip bunları ücretsiz olarak hastane ve karantina bölgelerine ulaştıracaklarını anlattı.

 

 

VİRÜS ENDİŞESİ TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERE TALEBİ ARTTIRDI  

Salgında artan talep, bizlere bu ürünlerin ne kadar hijyenik ve pratik olduğunu yeniden hatırlattı.

 

 

 

 MEYVE-SEBZE VE EKMEK POŞETE GİRDİ  

Bloomberg TV'ye konuk olan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, hijyen farkındalığının ambalajlı ürünlere ilgiyi arttırdığını belirterek, "Meyve-sebze ve ekmek poşete girdi. İş yerlerinde plastik bardak, tabak, çatal ve bıçakla yemek servis ediliyor" dedi.

 

 

SALGIN ENDİŞESİ AMBALAJLI ÜRÜNLERE YÖNELİMİ ARTTIRDI 

Tüketicinin, hijyenik ambalajlı ürünlere yöneldiğine işaret eden PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Bloomberg TV'de katıldığı programda açıklamada bulundu: "Marketlerdeki meyve, sebze ve ekmek poşete girdi, hastanelerde ve karantina bölgelerinde kullanılan tek kullanımlık ürünler artık evlerde de kullanılıyor."

 

 

OTOMOTİV, BEYAZ EŞYA VE İNŞATTAKİ DURGUNLUK PLASTİK SEKTÖRÜNÜ ETKLİYECEK  

Bloomberg TV'de konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Otomotiv, inşaat, geri dönüşüm, beyaz eşya ve makine sektörlerine girdi sağlayan plastik sektörü, bu alanlarda üretimde yaşanan daralmaya bağlı olarak zorlu bir döneme girdi."

 

 

HİJYEN FARKINDALIĞI, PLASTİK AMBALAJLARIN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİNİ HATIRLATTI  

Bloomberg TV'de açıklama yapan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, salgın nedeniyle artan "hijyen farkındalığının" plastik ambalajların önemini yeniden hatırlattığını söyleyerek, virüs döneminde kamunun, ambalajlı ürünlere yönelik attığı adımların doğru olduğunu söyledi.

 

 AMBALAJLAR SAYESİNDE GIDA, TÜKETCİYE GÜVENLE ULAŞTIRILIYOR 

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Restaurantlar sadece paket servis veriyor. Ambalajlanan yiyecekler, yine plastik ambalajlar sayesinde tüketicilere güvenli ve hijyenik şekilde ulaştırılıyor"

 

 

PLASTİK ENDÜSTRİMİZ ARTAN TALEBİ KARŞILAYACAK KAPATİSEYE SAHİP  

Plastik ambalaj arzıyla ilgili olarak Bloomberg TV'de konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Ülkemizdeki talebi karşılayacak kapasiteye sahibiz. Sanayiciler olarak açıklanan yeni destek paketine Kimya ve plastik sektörünün eklenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz."

 

 

PLASTİK VE KİMYA SEKTÖRÜ EKONOMİK PAKETİN İÇİNE DAHİL EDİLMELİ  

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Plastik sektörü birçok sektörün hammadesini sağlıyor. Bu anlamda Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketine birçok sektörle birlikte Plastik ve Kimya sektörünün de eklenmesi gerekiyor."

 

  EKONOMİK AÇIDAN DA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER OLDUKÇA KRİTİK   

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketiyle ilgili Bloomberg TV'ye açıklama yapan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Önümüzdeki 2-3 ay kritik. Bu dönemde sanayici ve vatandaşın desteklenmesi önemli. Bu süreç sorunsuz alışırsa, yeni döneme entegre olunur."

 

 

SALGIN BİTENE KADAR TEK KULLANIMLIK POŞETLER ÜCRETSİZ OLSUN

TGRT televizyonuna konuk olan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Bez torba ve fileler, virüsü marketten eve evden markete taşıma riski taşıyor. Salgın bitene kadar plastik poşetler ücretsiz vermek, vatandaşa hijyenik avantaj sağlar."

 

 

MEYVE-SEBZE VE EKMEĞİN POŞETE GİRMESİ HİJYEN İÇİN DOĞRU ADIM OLDU  

Meyve-sebze ve ekmeğe poşet içinde satış zorunluluğu getirilmesinin önemli olduğunu belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, TGRT televizyonundaki açıklamasında, bakanlığın bu adımının hijyen için doğru ve elzem bir adım olduğunu söyledi.

 

 

PLASTİK POŞETLERİN SALGIN DÖNEMİNDE ÜCRETSİZ OLMASI TALEP EDİLİYOR  

PAGEV'in savunduğu "Salgın bitene kadar plastik poşetler ücretsiz olsun" tezini ekranlara taşıyan TGRT televizyonu, salgın bitene kadar hijyen sunan tek kullanımlık plastik poşetlerin neden ücretsiz olması gerektiğine ilişkin konuyu gündeme taşıdı.

 

 TEK KULLANIMLIK PLASTİK POŞET, BEZ TORBA VE FİLEYE GÖRE DAHA HİJYENİK 

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Tek sefer kullanılıp atılan plastik alışveriş poşetleri, sürekli kullanıldığı için virüs taşıma riski taşıyan bez torba ve filelere göre daha hijyenik çözüm sunuyor."

 

 PLASTİĞİ DOĞRU KULLAN, İHTİYACIN KADAR TÜKET  

Hijyenin herkes için birinci öncelik olduğunu söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: "Hijyenik ve çevreci olan tek kullanımlık plastik ürünleri 'doğru kullanma ve sonra geri dönüştürme' farkındalığı için doğru zamandayız."

 

 

 BEZ TORBA VE FİLELER VİRÜS RİSKİNİ ARTTIRIYOR 

TGRT televizyonu, bilim insanları ve uzmanların; "market alışverişlerinde kullanılan bez torba ve fileler, virüsleri evden markete marketten eve taşıma riskini barındırıyor" şeklindeki uyarıları ekranlarını taşıdı.

 

 

 

SALGIN BİTENE KADAR PLASTİK POŞETLER ÜCRETSİZ OLSUN  

TGRT televizyonunda salgın riskini arttıran virüsler hakkında konuşan Prof. Mustafa Öksüz: "Bez torba ve fileler virüsleri evden markete, marketten eve taşıma riski barındırıyor. En azından salgın bitene kadar tek kullanımlık plastik poşetler tüketiciye ücretsiz verilerek hijyene katkı sunulmalı."

 

 VİRÜSE KARŞI TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER 

Koronavirüsten korunmak için alınan kişisel tedbirler kapsamında tek kullanımlık plastik bardaklar tercih ediliyor. Salgın riskini minimize etmek isteyenler tek kullanımlık plastik bardakları tercih ederek hijyenik kullanım sağlıyor.

 

 HİÇKİMSE BAŞKASININ KULLANDIĞI BARDAKLA SU İÇMEK İSTEMİYOR

Kanal 24'teki yayında konuşan PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, "insan hayatı sözkonusu olunca hiç kimse, bir diğerinin kullandığı kapta yemeği yemek istemiyor, başkasının içtiği bardaktan su içmekten uzak duruyor" dedi.

 

 PAGEV OKULLLARINDAN ÖRNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 

Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği halinde yürüttükleri projeyi anlatan PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, "PAGEV okullarımızda tek kullanımlık plastik çatal, kaşık üretip bu hijyenik ürünleri hastane, yurt ve karanti bölgelerine ücretsiz olarak ulaştırılıyoruz" diye konuştu.

 

 HİJYENİK FARKINDALIK TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERE TALEBİ ARTTIRDI 

Koronovirüsle mücadele kapsamında olmazsa olmaz hale gelen "hijyen farkındalık" Tek Kullanımlık Plastik Ürünlere İlgiyi arttırdı. Evlerde bile artık tek kullanımlık ürünler kullanılıyor, en çok rağbet gören ürün ise bardaklar oluyor.

 

 

HEM HİJYENİK, HEM PRATİK HEM DE ÇEVREVİ PLASTİK ÜRÜNLER

Virüsten korunmak için hijyenin sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, salgın hastalıkların artmaması için önemli olan Tek Kullanımlıklar Plastik Ürünlerin aynı zamanda çevreci ve %100 geri dönüştürülebilir olduğunun altını çizdi.

 

 

SALGIN RİSKİNİ AZALTAN TEK KULLANIMLIKLAR AYNI ZAMANDA ÇEVRECİ

PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, dünyayı sarsan virüs salgınının yayılmasını önleyen tek kullanımlık plastik ürünlerin aynı zamanda çevreci olduğunu hatırlattı.

 

 

TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERİN TEDARİK ZİNCİRİNDE AKSAMA BEKLEMİYORUZ 

Türk Plastik Endüstrisinin güçlü olduğuna vurgu yapan PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, "Avrupa'nın en büyük Plastik Tek Kullanımlık Bardak, Tabak üreticisi Türkiye'dir. Bu sebeple üretim ve tedarik zincirinde sorun yaşanmayacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

 

 

TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER ARTIK EVLERDE DE TERCİH EDİLİYOR 

Hijyenin hayati önem taşıdığını ifade eden PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça: "Virüs salgınından korunmak için artık insanlar sadece hastanelerde değil, evlerde de hijyenik olması sebebiyle tek kullanımlık ürünleri kullanmaya başladı."

 

 TÜKETİCİ, HİJYEN KAYGISIYLA TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERİ EVDE DE TERCİH ETMEYE BAŞLADI 

Koronovirüs salgını endişesiyle ilgili konuşan PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça, bireysel hijyenik tedbirler kapsamında artık evlerde bile tek kullanımlık plastik ürünlerin tercih edildiğini söyledi.

 

 

SAGLIN RİSKİNDEN KORUNMAK İSTEYENLER, TEK KULLANIMLIK BARDAKLARA YÖNELDİ 

Salgından korunmak isteyenler artık evlerinde su içerken bile tek kullanımlık plastik bardakları tercih ediyor.

 

 

 SALGIN DÖNEMİNDE YEME-İÇMEDE TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLER GÜVEN VERİYOR

Hijyenik yeme-içme için salgın döneminde, evlerde bile tek kullanımlık plastik ürünlere ciddi bir yönelim var. Su plastik bardaklar içiliyor, yemek plastik tabak ve kaplarda servis ediliyor.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5