ÇALIŞMA BAKANLIĞINDA, TÜRK-İŞ'İN PLASTİK SEKTÖRÜNÜN ÇOK TEHLİKELİ SINIFA ALINMASI ÖNERİSİ OYLANDI

ÇALIŞMA BAKANLIĞINDA, TÜRK-İŞ'İN PLASTİK SEKTÖRÜNÜN ÇOK TEHLİKELİ SINIFA ALINMASI ÖNERİSİ OYLANDI

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunda; Türk-iş'in teklif etmiş olduğu, 22.21.04 NACE Kodlu; "Plastikten yarı mamul halde profil, çubuk, tabaka, levha, bok, film, folyo, şerit vb ile monofitalament imalatı (naylon brandalar dahil)" üretim şeklinin Tehlikeli sınıftan Çok Tehlikeli sınıfa alınması teklifi görüşüldü.


İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında işletmelerin yürütmüş oldukları faaliyetler, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği'ne göre; o işyerinde yapılan asıl iş dikkate alınarak, Az Tehlikeli, Tehlikeli veya Çok Tehlikeli olarak sınıflandırılmakta, bu sınıflandırma ise İş Sağlığı ve Güvenliği Tehlike Sınıfları Komisyonu tarafından yapılmaktadır.

Bununla birlikte tehlike sınıfları ile ilgili itirazlar İş Sağlığı ve Güvenliği Tehlike Sınıfları Komisyon toplantısında ele alınmaktadır. Bu komisyon yaptığı toplantılarda itirazları değerlendirmekte ve karara bağlamaktadır.

Türk-iş yaptığı başvuru ile Plastik Sektörünün tehlikeli sınıfta olmasına itiraz etmiş ve çok tehlikeli sınıfa alınmasını talep etmiştir.

Söz konusu taleple ilgili toplantıya PAGEV olarak katılım gösterilmiş ve 22.21.04 kodlu Plastik üretiminin Çok Tehlikeli sınıfta olamayacağı yönünde yapılan sunum ve görüşmelerle katılımcılara sektör görüşlerimiz aktarılmıştır. Bu konuda bizden farklı düşünen başta Türk-iş olmak üzere gerek bakanlığımız gerek diğer komisyon üyeleriyle toplantı öncesi ve toplantı sırasında gerekli görüşme ve müzakereler yapılmış ve ardından yapılan oylamada, 22.21.04 kodlu Plastik üretiminin, 3'e karşı 7 oy ve oy çokluğu ile Çok Tehlikeli Sınıfa geçmesi talebi reddedilmiştir.

PAGEV olarak ülke Sanayimizin gözbebeği işveren ve çalışanımızla, rekabetçiliği, istihdamı ve iş güvenliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Başta ÇSB Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve tüm komisyon üyelerine, İş Sağlığı ve Güvenliği, İstihdam ve Sanayimizin rekabetçiliğne gösterdikleri hassasiyet ve destek için teşekkür ediyoruz. Bu doğrultuda gerekli tüm platformlarda çalışmalarımız devam edecektir.

Sektörümüzün bilgisine saygıyla duyurulur,

PAGEV Vakfı Tanıtım Videosu Linki

Yavuz EROĞLU
PAGEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5