"Paylaştıkça, çoğalıyoruz!" PAGEV Geleneksel İftar Buluşması

PAGEV iftarında bu yıl da bizlerle birlikte olan
1000 büyük yüreğe teşekkür ederiz

Türkiye’nin en genç ve en hızlı büyüyen sektörleri arasına adını yazdıran plastik sektörü bugün üretim kapasitesiyle Avrupa’da ikinci, dünyada ise altıncı sırada yer alıyor. 250 bini aşkın kişiye istihdam olanağı sağlayan plastik sektörü her yıl ortalama 25 bin yeni nitelikli elemana daha ihtiyaç duyuyor. Sektörün bu önemli sorununa çözüm yaratmak amacıyla okul projeleri hayata geçiren PAGEV, bu yıl ilk mezunlarını veren PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin genç plastikçilerini geleneksel iftar yemeği gecesinde sanayicilerle bir araya getirdi. Mezuniyet heyecanı yaşayan gençler sektörde iş bulma fırsatı yakaladı.

PAGEV Geleneksel İftar Buluşması Tanıtım Filmi için lütfen tıklayınız.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcilerini İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde ağırladı. PAGEV’in ev sahipliğinde organize edilen geceye; pagev üyeleri, sektörün tüm sivil toplum örgütleri ve sektöre destek veren çeşitli kurum ve kuruluşlardan 1000 seçkin davetli yanı sıra Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk mezunlarıda katıldı.

PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk mezunları iftarda sanayicilerle buluştu

Her yıl giderek büyüyen bir aile olan Türkiye plastik sektörü, iftar gecesinde bu yıl ilk mezunlarını veren Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin genç plastikçilerinin mezuniyet heyecanı da vardı. Sektörün önde gelen isimlerinden diplomalarını alan yeni mezunlar sektöre ilk adımı attı.

Bu liseden mezun olana “iş” var…

PAGEV’in eğitim misyonu çerçevesinde Türk plastik sektörü temsilcilerinin katkıları ve destekleri ile hayata geçirilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmişti. Bu yıl ilk mezunlarını veren 1000 öğrenci kapasiteli lise, plastik sektörüne eğitimli eleman yetiştirerek sektördeki eğitimli eleman açığına destek oluyor. Ayrıca Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi artık tematik okul kapsamına alındı. Tematik meslek liselerinin getirdiğin en önemli yenilikler yetenek odaklı öğrenci seçiminin yapılması ve Vakfın okul yönetiminde doğrudan yer alması oldu. Böylece meslek liselerinde, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün sağlanması noktasında önemli bir adım atıldı.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu konuşması için lütfen tıklayınız.

Yavuz Eroğlu: Sektörün hizmetindeyiz…

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar buluşmasında konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, sektör olarak Avrupa’da birinci olma hedefiyle çalıştıklarını belirterek Türk plastik endüstrisinin önümüzdeki dönemde üretim, ihracat ve büyümeye daha fazla katkı yapacağını söyledi. PAGEV olarak sektörün önünü açacak hizmetler sunduklarını anımsatan Eroğlu, yurt içi ve yurt dışında plastik firmalarının işini kolaylaştırmak adına her türlü adımı atmaya ve çalışmaları sürdürmeye kararlı olduklarını dile getirdi. PAGEV üyeleri tarafından oy birliğiyle ikinci kez Başkan seçilmenin sorumluluğu ile daha etkin bir yol haritası çizdiklerini söyleyen Yavuz Eroğlu, “Yönetimde olduğumuz dönem boyunca birçok ilke imza attık. PAGEV olarak bugün itibariyle düne göre artık çok daha güçlüyüz. Sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlarımız ile Türk plastik endüstrisini daha iyi noktalara taşımaya kararlıyız. Yeni dönemde, yeni yol haritasıyla sektörümüzün hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Plastik sektörünün büyümesi sürüyor…

2017 yılının ilk çeyreğinde plastik sektörünü iç pazar tüketimin sırtladığını açıklayan Yavuz Eroğlu şu sözlerle konuşmasını bitirdi: “Plastik sektörümüz Ocak-Mart döneminde miktar bazında yüzde 14 artışla 2,3 milyon ton, değer bazında yüzde 11 artışla 8,8 milyar dolarlık mamul üretimine imza attı. Bu üretimin 2,1 milyon tonu otomotiv, ambalaj, inşaat ve elektronik gibi ihracatçı sektörler ile tüketiciler tarafından iç pazarda tüketildi. İlk çeyrekte plastik sektörünün mamul ihracatı ise miktarda 389 bin ton, değerde 1 milyar 11 milyon dolar oldu. Plastik sektörü temsilcileri olarak ülkemize sağladığımız katkıyı her geçen gün artırmaktan, daha fazla katma değer ve istihdam yaratmaktan dolayı memnunuz.”

PAGEV Geleneksel İftar Buluşması Tanıtım Filmi için lütfen tıklayınız.

VOC TEST MERKEZİ
Ambalaj Atıkları
Plast Eurasia 4-7 Aralık 2024
Partnerlerimiz
2
1
3
5